Dit zijn de finalisten voor de Technology Playmaker Awards 2019

Vandaag maakt Booking.com, een van ‘s werelds grootste e-commercebedrijven en een leider in digitale technologie, de finalisten bekend voor de tweede editie van de Booking.com Technology Playmaker Awards. De awards zijn in september 2017 in het leven geroepen om het succes te erkennen en te vieren van vrouwen wereldwijd die met behulp van technologie ondernemingen, bedrijfstakken, samenlevingen en de maatschappij als geheel weten te transformeren.

De finalisten van dit jaar komen uit 21 landen, namelijk Nederland, de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Spanje, Finland, Litouwen, Oekraïne, Canada, Zuid-Afrika, China, India, Mexico, Nigeria, Marokko, Saudi-Arabië, Bahrein en Ghana. Dit laat zien dat vrouwen over de hele wereld technologie op nieuwe, impactvolle manieren gebruiken. Voortbouwend op de awards van 2018, waarbij alleen nominaties uit Europa werden geaccepteerd, zijn de nominaties dit jaar geopend voor vrouwen van over de hele wereld, op alle niveaus in alle technologie- en IT-vakgebieden.

 

 

De zeven categorieën categorieën voor de Booking.com Technology Playmaker Awards 2019 zijn bedoeld om de impact en bijdrage van vrouwen in tech te erkennen in deelgebieden zoals onder andere ondernemerschap, innovatie, impact op de samenleving en leiderschap. De zes individuele winnaars en één winnende onderneming worden bekendgemaakt bij een galadiner in Londen op 13 maart. Bovendien wordt de algemene Technology Playmaker of the Year 2019-award uitgereikt. De finalisten en andere aanwezigen, waaronder vrouwen en supporters in techbedrijven, oprichters van start-ups en vrouwelijke techprofessionals, worden toegesproken door Eileen Burbidge, MBE, durfkapitalist en founding partner van Passion Capital, en Hadeel Ayoub, de Technology Playmaker of the Year van vorig jaar en de founder en CEO van BrightSign, een start-up die innovaties voor wearables ontwikkelt die het voor mensen met spraakstoornissen makkelijker maakt om te communiceren.

 

 

“Na onze allereerste awardceremonie van vorig jaar, hebben we dit jaar twee keer zoveel nominaties ontvangen van inspirerende vrouwen die uitblinken in tech, uit twee keer zoveel landen, resulterend in een zeer hoog niveau van finalisten,” aldus Gillian Tans, CEO van Booking.com. “De shortlist laat een indrukwekkend scala zien van prestaties en bijdragen die vrouwen in verschillende fases van hun tech-carrières dag in, dag uit leveren. Bijvoorbeeld jonge ondernemers die een uniek apparaat met slimme dataverwerking hebben ontwikkeld, waarmee vrouwen zichzelf thuis kunnen testen op baarmoederhalskanker. Of een digitale leider die een platform heeft ontwikkeld dat na een aardbeving de locatie van een persoon kan bepalen. We staan absoluut versteld van de geweldige bijdragen die vrouwen in tech wereldwijd leveren aan de bedrijven waar ze werken en de samenleving waar ze deel van uitmaken.”

De winnaars worden gekozen door een gerespecteerde jury van leidinggevenden uit wereldwijd opererende bedrijven en succesvolle start-ups, waaronder Skyscanner, Happn, Booking.com, WeTransfer, Amazon Web Services, Wormhole en All Turtles. Bovendien nemen wetenschappelijk onderzoekers, vertegenwoordigers van het Europees Parlement en een wereldwijd prominent mediabedrijf plaats in de jury. De Technology Playmaker of the Year, die wordt gekozen uit de winnaars van de individuele categorieën, krijgt bovendien €10.000 prijzengeld.

“Onlangs hebben we bij Booking.com onderzoek uitgevoerd om de uitdagingen rond genderdiversiteit in de tech-sector beter in beeld te brengen. Daaruit blijkt dat wereldwijd 43% van de vrouwen in technologiebedrijven behoefte heeft aan meer rolmodellen en contact met een mentor. Het erkennen en vieren van de successen die vrouwen behalen in het transformeren van de technologiesector is belangrijk voor Booking.com, omdat het hun verhalen uitlicht en meer vrouwen aanmoedigt een baan te zoeken in de sector en de grens te verleggen van wat zij kunnen bereiken. Als we echt naar een meer diverse toekomst met meer gendergelijkheid willen werken, moeten we vrouwen aanmoedigen tijdens hun carrière in de technologiesector, zodat ze kunnen blijven innoveren en toekomstige generaties kunnen inspireren,” aldus Tans.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.