Vier de 50ste editie van het carnaval in St. Maarten

Van 20 april tot 17 mei 2019 viert St. Maarten de 50ste editie van het carnaval. Met 33 dagen lang spetterende shows, kleurrijke parades en concerten op wereldniveau is deze editie de langste die ooit op het eiland gehouden wordt. “Celebrating 50 years of life” is het thema van de jubileumeditie, aanvullend op de slogan van carnaval op St. Maarten: “Come, Experience Life”.

Carnaval op St. Maarten: Come, Experience Life

Elk jaar trekt het extravagante carnaval op het eiland duizenden bezoekers van over de hele wereld aan om het “leven te ervaren”. Alston Lourens, president van de St. Maarten Carnival Development Foundation (SCDF), legt uit: “Carnaval brengt saamhorigheid van mensen uit verschillende culturen, het brengt geluk, cultuur, muziek, lekker eten, spektakel en feestvreugde – dit alles is het leven. Carnaval is leven. We hebben het geluk om 50 jaar het leven te kunnen vieren. Met deze editie schrijven we geschiedenis.”

 

 

Planning

Op 16 maart wordt het startschot gegeven met de jaarlijkse Causeway Jump-Up, een parade met bands en dansers. Het is de eerste van 13 pre-carnaval evenementen die in maart en april worden gehouden voordat het carnaval officieel van start gaat. De 33 dagen carnaval zijn volgepland met alles waar carnavalliefhebbers naar uitkijken: verkiezingen om de favoriete carnavalskoning(in), calypso en roadshow uit te roepen, concerten, themafeesten, jump ups, parades en shows.

 

 

Carnival Village

Reizigers die tijdens de carnavalsperiode op het eiland zijn, worden meegesleept in het ritme van de Soca en Jammuziek. Honderden mensen in prachtige, kleurrijke kostuums volgen swingend de parades en jump ups naar het hart van het festijn: Carnival Village. Dit speciaal omgetoverde “dorp” is ongeveer even groot als een voetbalveld en wordt omringd door 79 eettentjes waar carnavalvierders van de heerlijkste lokale gerechten genieten.

Kom ook 50 jaar leven vieren

Carnaval op St. Maarten heeft voor ieder wat wils. De kleurrijke parades geven een inkijkje in de rijke cultuur van St. Maarten. Muziekliefhebbers genieten van internationale concerten met ’s werelds grootste artiesten en foodies maken kennis met de smaken van de keuken van St. Maarten in Carnival Village. Vakantiegangers die wat stoom af willen blazen, laten zich gaan tijdens de jump ups. Een vakantie op St. Maarten tijdens carnaval is een onvergetelijke ervaring. Vier het leven tijdens de 50ste editie van het carnaval op St. Maarten!

Voorproefje op het Vakantiesalon Brussel 2019

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari 2019 vindt het Vakantiesalon in Brussel plaats. Dit jaar staat het Vakantiesalon in het teken van de folklore van Carnaval van over de hele wereld! Kom dus vast voor een voorproefje naar de stand van Sint Maarten, standnummer 03156.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.