Dit is waarom Sunshine Sunday succesvol is voor Neckermann Reizen

Zoals verwacht werden er afgelopen zondag veel zon-, zee-, strandboekingen gemaakt. Het werd letterlijk een Sunshine Sunday met strakblauwe luchten en knisperend gras vanwege de eerste echte vorst van het jaar, met temperaturen onder nul. Hierdoor gingen mensen nog meer verlangen naar de zomerzon. Ook gisteren was het drukker dan in de voorgaande weken; de trend van het boeken van je zomervakantie is gezet. Blue Monday borduurde daarmee voort op het succes van Sunshine Sunday.

Ruim 65% van de boekingen die zondag bij Neckermann Reizen zijn gemaakt, waren pakketreizen en zoals verwacht waren de Canarische eilanden met 33% van de boekingen de absolute nummer 1. Een mooie tweede plek is weggelegd voor Griekenland met 17%, Spanje (incl. de Balearen) volgen direct daarna met 13%, op de hielen gezeten door Turkije en Egypte met beide 12% van de boekingen. Saillant detail; Egypte stond tijdens Black Flyday ook in het rijtje van meest geboekte bestemmingen.

 

 

De populairste vakantiemaand is juli (19%), gevolgd door februari (15%), augustus (14%) en mei (13%). Opvallend daarbij is de tweede plek voor februari, waaruit blijkt dat afgelopen zondag ook veel Last Minute boekingen zijn gemaakt door mensen die niet tot de zomer wilden wachten op de warme zon.

Uit de cijfers van zondag bleek tevens dat de hoofdboeker mannelijk is. In de praktijk weten we dat dit vaak toch door vrouwen wordt geboekt, die de naam van de man als hoofdboeker opgeven. Dit krijgen we ook regelmatig als feedback vanuit ons Customer Contact Center.

 

 

Een verdubbeling van de boekingen van hetzelfde weekend vorig jaar hebben we op een haar na niet gehaald, maar het heeft een mooie aanzet gegeven voor de vakantie boekingsboost. Wij geloven dat er nog veel boekingen zullen volgen in de komende weken omdat steeds meer mensen inzicht krijgen in welke lasten verhoogd zijn en wat ze overhouden per maand.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.