5 must-sees voor natuur- en outdoorliefhebbers op La Palma

Het hele Canarische eiland La Palma is benoemd tot UNESCO Biosphere Reserve: de lokale biosfeer is er beschermd en sinds 2002 staat ‘La Isla Bonita’ als allereerste Spaanse eiland in zijn geheel op de gelijknamige erfgoedlijst. Het afwisselende landschap (vulkanen, groene oases, kliffen en baaien) en de bijzondere natuur (laurierbossen, drakenbloedbomen en sterrenhemel) maken La Palma een vakantieparadijs voor natuur- en outdoorliefhebbers.

La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en is met haar 720 km2 een overzichtelijk natuurparadijs te noemen. Door de verschillende landschappen en natuurverschijnselen lijkt La Palma een mini-continent waar je elke dag van het jaar verschillende seizoenen kunt beleven. Het hele eiland is de moeite waard maar de volgende 5 UNESCO-locaties moet je tijdens een bezoek aan het eiland beslist gezien hebben:

 

Lees ook dit artikel: Detoxen na de feesten?

 

1. Roque de los Muchachos: hoogtepunt

Het is niet de eerste keer dat de Roque de los Muchachos verschijnt in een lijstje met hoogtepunten van La Palma. En dat is niet voor niets. Het is met haar 2.426 meter het hoogste punt van het eiland en maakt deel uit van het Nationaal Park Caldera de Taburiente. Dit is ook de plek waar de grootste telescopen ter wereld te vinden zijn. Vanaf de Roque de los Muchachos heb je een prachtig uitzicht. Bij mooi weer kun je zelf de eilanden Tenerife, El Hierro en La Gomera zien liggen. ’s Nachts is de sterrenhemel hier adembenemend mooi.

2. Playa de Nogales: zwart strand

Het strand van Nogales – gelegen in het dorpje Puntellana – is een van de meest bijzondere stranden van La Palma en is alleen via een spectaculair, kronkelend pad langs de rotskust te bereiken. Net als de andere vulkanische stranden van het eiland is ook hier het zand zwart van kleur. Denk verder: spectaculaire rotspartijen, grotten, opspattend water en mooie uitzichten. De Atlantische Oceaan en stroming kunnen hier krachtig zijn, dus enige voorzichtigheid is geboden.

 

 

3. Ruta de los Vulcanes: vulkanenroute

In het Nationaal Park Cumbre Vieja vind je de Ruta de los Vulcanes oftewel de Vulkanenroute. De route loopt over 19 kilometer – one way – van El Pilar naar Los Canarios. Onderweg wandel je door dennenbossen en woenstijnachtige landschappen, geniet je van uitzichten en passeer je lavavelden, vulkaankraters en de mooiste kleurcontrasten. De vulkanenroute laat goed zien hoe divers het prachtige landschap op La Palma is.

4. Buracas: grotten en drakenbomen

Buracas is een klein stadje vlakbij Las Tricias. Daar zijn ook de grotten met historische rotstekeningen en de beroemde drakenbloedbomen te bewonderen. Een relatief makkelijke wandelroute – onderdeel van de GR-130 – loopt van Las Tricias door het mooie landschap rondom Buracas en geeft een goed beeld van de bijzondere vegetatie op het eiland.

5. Bosque de los Tilos

Last but not least: de laurierbossen ‘Bosque de los Tilos’. Het is een van de weinige plekken op de aarde waar je nog in een oerwoud van laurierbladeren kunt genieten en verwonderen over wat de natuur te bieden heeft. Dit UNESCO reservaat is gelegen in het noordoosten van La Palma en beschikt over een bezoekerscentrum waar meer informatie te vinden is over de bijzondere laurierbossen van La Palma en van waaruit twee goed te bewandelen routes te volgen zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.