Detoxen na de feesten?

De eindejaarsfeesten zijn voorbij. Tijd voor wat zuivere lucht! Een ideale reden voor Toerisme Oost-Vlaanderen om je wegwijs te maken naar vijf groene longen die gegarandeerd heilzaam zijn voor lichaam en geest.

Met de nieuwste wandelgids Woudlopen krijgen wandelaars vijf totaal verschillende bossenroutes voorgeschoteld in een handige pocket. Perfect voor een zondags uitstapje in Oost-Vlaanderen.

Niets zo helend als complete rust, de geur van onbezoedelde natuur en de kans op toevallige ontmoetingen. Zo denkt Toerisme Oost-Vlaanderen erover. Met de wandelgids Woudlopen kan je vijf keer het bos in en tóch vijf keer iets anders beleven, want elke route is uitgestippeld voor een ander soort stemming.

 

 

“Niet iedereen zoekt hetzelfde in een bos”, zegt voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt. “De ene wandelaar zoekt zuivere rust, terwijl de andere meer geniet van de geschiedenis waarin het bos baadt. Nog anderen willen hun kinderen vooral zien spelen, zelf spelen, of in alle rust sporten. Met Woudlopen kan dit allemaal. En langs knooppunten bovendien! Wie zichzelf een gezonde start van het nieuwe jaar toewenst, weet dus meteen wat te doen: met Woudlopen het bos in. En elke route stappen! ”

Woudlopen is de vijfde publicatie in een nieuwe serie fiets- en wandelgidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen, waarin eerder ook Oeverlopen, Koplopen, Grensgevallen en Denderstreken verschenen. Met routes in het Drongengoedbos, Kravaalbos, Buggenhoutbos, Bos t’ Ename en Kluisbos kom je met Woudlopen in drie verschillende Oost-Vlaamse regio’s terecht.

 

 

“Ook dat zorgt voor tastbare verschillen”, zegt Eddy Couckuyt. “In het Kluisbos zit je 140 meter hoog in de Vlaamse Ardennen en kijk je uit over de rollende heuvels van het Waalse Pays des Collines, terwijl je in het Meetjeslandse Drongengoedbos zo goed als vlakke heidegrond onder de voeten krijgt. Ook het Kravaalbos en het Buggenhoutbos in Scheldeland zijn totaal verschillend in elk seizoen. In het eerste kijk je in de lente uit over een tapijt van paarsblauwe boshyacinten. In het tweede worden in de herfst wintereikels geoogst. En dan heb je nog het Bos t’ Ename, zeker niet het grootste bos uit de gids, maar wel een van de rijkste van West-Europa, én een bos met een rijke geschiedenis bovendien. Zo heeft elk bos uit de gids zijn eigen verhaal.”

Woudlopen telt 82 pagina’s, heeft vijf bewegwijzerde routes op de knooppuntnetwerken Zwalmvallei, Getuigenheuvels, Meetjeslandse Bossen en Brabantse Kouters, kost zes euro en bestel je best online via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.