Dit zijn de mijlpalen van Emirates SkyCargo in 2018

Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates, heeft tussen januari en december 2018 bijna 2,6 miljoen ton aan vracht vervoerd. De goederen varieerden van fruit en groenten tot ruimtesatellieten en van farmaceutische producten tot huisdieren. Met het vervoeren van de goederen heeft Emirates SkyCargo een positief effect gehad op de levens van miljoenen mensen van over de hele wereld.

Het vervoeren van levensreddende geneesmiddelen

Emirates SkyCargo heeft in 2018 meer dan 73.000 ton aan farmaceutische vracht/cargo/middelen vervoerd. De vloot van Emirates SkyCargo bestaat uit meer dan 270 moderne vliegtuigen en diverse ultramoderne faciliteiten, waaronder ’s werelds grootste EU Good Distribution Practices (GDP) gecertificeerde luchthaven in Dubai. Door deze voorzieningen is het voor Emirates SkyCargo mogelijk om veilig en snel vaccins en andere kritische medicijnen van over de hele wereld te transporteren naar bestemmingen waar ze het hardst nodig zijn.

Emirates SkyCargo heeft op een aantal bestemmingen binnen het netwerk van Emirates farmaceutische corridors geïntroduceerd om geneesmiddelen beter te beschermen. De samenwerking met grondafhandelingspartners en andere belanghebbenden zorgt voor hoge uniforme normen om de omgang en transport met temperatuurgevoelige geneesmiddelen te maximaliseren. Emirates SkyCargo heeft momenteel 20 farmaceutische stations in haar netwerk.

 

 

Voedseltransport, van boerderij tot het bord

Emirates SkyCargo heeft in 2018 iedere dag meer dan 1.100 ton aan voedsel vervoerd, waaronder fruit, vis en vlees. Door de toenemende interesse in de internationale keuken en culinaire smaken, zijn steeds meer mensen op zoek naar producten die afkomstig zijn uit andere landen. Emirates SkyCargo speelt een belangrijke rol in het vervullen van deze wereldwijde wens door de voedingsmiddelen door de lucht te vervoeren.

Diverse beperkt houdbare producten vinden hun weg naar consumenten van over de hele wereld door de vluchten van Emirates, zoals zalm uit Noorwegen, mango’s uit Zuid-Azië, vlees uit Australië, verse zeevruchten uit Sri Lanka, Schotland en Zuid-Afrika, zuivel en chocolade uit Ierland, sperziebonen uit Kenia, lychees uit Vietnam, aardbeien uit Californië en wijn en kaas uit Frankrijk.

 

 

Kostbare cargo vervoeren

Van geliefde huisdieren tot buitengewone auto’s en satellieten, Emirates SkyCargo heeft een enorme expertise opgebouwd in het vervoeren van vracht die uiterst waardevol is voor klanten.

Emirates SkyCargo heeft in 2018 7.900 honden en katten van over de hele wereld vervoerd. Tevens is Emirates Pets gelanceerd, deze dienst is ontworpen om een zo comfortabel mogelijke ervaring voor huisdieren aan te bieden. Hierbij is het ook mogelijk om de huisdieren op te laten halen en weer af te laten leveren met de deur-tot-deur service.

Er zijn meer dan 1.140 premium- en luxe auto’s vervoerd door Emirates SkyCargo in 2018, waaronder twee speciale Alfa Romeo’s voor de Gumball 3000-motorrally. De andere buitengewone auto’s die vervoerd zijn gedurende het jaar, zijn een DeLorean uit Los Angeles, ook voor de Gumball 3000-motorrally; een Koenigsegg Agera RS1, waarvan er slechts 25 gemaakt zijn wereldwijd; en een Aston Martin One 77 die vanuit Auckland naar Londen reisde met Emirates SkyCargo. Emirates Wheels blijft populair bij klanten die hun auto’s per vliegtuig willen vervoeren voor hun vakanties en evenementen.

Entertainment en sportevenementen mogelijk maken

In september 2018 werden er in totaal 19 vluchten gecharterd om circa 500 paarden uit Luik naar Greenville-Spartanburg in de Verenigde Staten te vervoeren voor de FEI World Equestrian Games™ Tyron 2018. Door het jaar heen reisden bijna 1.800 paarden comfortabel met Emirates SkyCargo’s Boeing 777-vrachttoestellen, om deel te nemen aan grote internationale paarden- en race-evenementen.

Chartervluchten werden ook gebruikt om apparatuur en instrumenten voor muziekconcerten en andere evenementen over de hele wereld te vervoeren.

De economie versterken via connectiviteit

Emirates SkyCargo verbindt haar klanten met meer dan 155 bestemmingen op zes continenten. De luchtvrachtvervoerder levert een belangrijke bijdrage aan de lokale economie door de export te vergemakkelijken. In Kenia bijvoorbeeld, vervoert Emirates SkyCargo dagelijks vers geoogste rozen en andere bloemen vanuit Nairobi rechtstreeks naar Amsterdam, waar ’s werelds grootste bloemendistributiecentrum zich bevindt. De export van bloemen ondersteunt het levensonderhoud van honderdduizenden Kenianen. In 2018 vervoerde Emirates SkyCargo bijna 50.000 ton aan bloemen uit landen waar bloementeelt mogelijk is, waaronder Kenia en Ecuador.

In 2018 breidde Emirates SkyCargo haar bereik uit met vier nieuwe bestemmingen, waaronder de luchthaven van Maastricht Aachen.

Awards

Emirates SkyCargo heeft veel prijzen gewonnen vanwege de excellentie van haar luchtvrachttransport service. Emirates SkyCargo heeft zowel de ‘Çargo Airline of the Year’ gewonnen op de 2018 Global Freight Awards, als de ‘Air Cargo Industry Achievement Award’, op de World Air Cargo Awards 2018.

Emirates SkyCargo werd ook erkend voor het uitzonderlijke management van haar processen en dienstverlening. Voor het vervoer van farmaceutische producten heeft Emirates SkyCargo meerdere awards gewonnen, waaronder de prestigieuze 2018 Carrier Award For Reliability and Excellence (CARE) van DHL Global Forwarding, voor de tweede keer in twee jaar.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.