Bezoek Now/Forever op 20ste editie Art Rotterdam

Onder de titel Now/Forever participeert AkzoNobel Art Foundation, beheerder van een van de meest toonaangevende bedrijfscollecties van Nederland, in de 20ste jubileumeditie van Art Rotterdam. Curator is Hester Alberdingk Thijm, directeur van de Art Foundation. Tom Postma, mondiaal gerenommeerde beursarchitect, tekent voor het architecturale decor van deze nieuwe sectie.

Uitgangspunt is verbinding

Uitgangspunt voor deze jongste sectie van Art Rotterdam, zegt Hester Alberdingk Thijm, is verbinding. “Wij willen een presentatie maken als aanzet tot een collectie. Maar ook willen we de letterlijke hokjesgeest doorbreken, meer ruimte voor kunst van verschillende galeries door elkaar, nationaal en internationaal. Wij willen een centrale plek creëren. Een plek waar werken van verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines met elkaar en met de kijker een gesprek aangaan. Want in de verbinding tussen kunstenaars, galeries en kunstliefhebbers schuilt het succes dat ook een fenomeen als Art Rotterdam de laatste jaren zo groot heeft gemaakt”. Bij het maken van een selectie voor Now/Forever laat Alberdingk Thijm, die voor de Art Foundation de afgelopen 24 jaar zo’n 1800 werken van jonge en gevestigde internationale kunstenaars aankocht, zich leiden door twee criteria: 1) actualiteit (Now) en 2) het vermogen om de tand des tijds te doorstaan (Forever).

 

 

Deelnemers aan Now/Forever

Akinci (NL) Anne Wenzel | ASPN (DE) FAMED | Ellen de Bruijne Projects (NL) Klaas Kloosterboer | Kristof De Clercq Gallery (BE) Johan Grimonapres | Galerie Fontana (NL) Jean Bechameil & Martine Feipel | Gerhard Hofland (NL) Bas de Wit | GRIMM (NL) Alex Dordoy | Livingstone Gallery (NL) Ruri Matsumoto | Galerie Ron Mandos (NL) Esther Tielemans | Stigter Van Doesburg (NL) Lucas Lenglet | tegenboschvanvreden (NL) Paul Kooiker | Upstream Gallery (NL) Jan Robert Leegte

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.