Young Rembrandt Studio ontvangt 10.000e bezoeker

Op 21 december 2018 ontving de Young Rembrandt Studio – gevestigd in het 17e eeuwse pandje aan de Langebrug 89 – haar 10.000e bezoeker sinds de opening in mei dit jaar. Op deze locatie leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh.

De Young Rembrandt Studio is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route in Leiden waar bezoekers een inkijkje krijgen in het leven van de jonge Rembrandt via een spannende videoprojectie.

De teller op 10.000 bezoekers

Gistermiddag bezocht Sabrina uit Utrecht de Young Rembrandt Studio tijdens haar dagje Leiden en aangezien zij de 10.000e bezoeker was, ontving ze uit handen van Monique Moot, manager VVV Leiden, een mooie Rembrandt ‘goodie bag’ en een kleurrijk boeket. “Op leiden.nl las ik over de Young Rembrandt Studio en besloot er heen te gaan. Ik ben er erg enthousiast over, mooi gedaan, het is een bezoek meer dan waard”, aldus Sabrina.

 

 

Openingstijden verruimd

Volgens Monique Moot van VVV Leiden, weten steeds meer mensen de Young Rembrandt Studio te vinden. “We krijgen al behoorlijk veel bezoekers over de vloer, van diverse nationaliteiten. Tot nu toe krijgen we alleen maar enthousiaste reacties terug en daar doen we het voor!’ Nu met de Leidse kerstmarkt verwacht Moot nog meer aanloop. “We hebben de openingstijden van de Young Rembrandt Studio daarom verruimd en zijn tijdelijk langer en vaker open”.

De exploitatie van de Young Rembrandt Studio is in handen van VVV Leiden. Naast de ‘video mapping experience’ bevindt zich er ook een souvenirshop met hoogwaardige Rembrandt producten en wordt er informatie over de stad verstrekt.

 

 

Gezamenlijk initiatief

Het pandje aan de Langebrug werd twee jaar geleden door Centrummanagement Leiden en Leiden Marketing gehuurd met de intentie om hier een deel van het Rembrandt verhaal te vertellen. Voor Leiden Marketing een versterking op de associatie van Leiden met de jonge Rembrandt en voor Centrummanagement Leiden de kans om ondernemers te laten profiteren van extra bezoekersactitviteit.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.