Parkstad Buitenring volledig geïntegreerd in Zuid-Limburgs fietsknooppuntennetwerk

De afgelopen jaren is er in Parkstad Limburg hard gewerkt aan de Buitenring. Deze nieuwe regionale autoweg zorgde ervoor dat het Zuid-Limburgse fietsnetwerk op verschillende locaties opnieuw ingericht diende te worden. De afgelopen drie jaar heeft het Routepunt VVV Zuid-Limburg in opdracht van de betrokken gemeenten en de Provincie Limburg hard gewerkt aan in totaal elf projecten langs de Buitenring. Afgelopen maand kwam er een einde aan dit uitgebreide project door de plaatsing van de laatste dertien infopanelen in de regio.

Zuid-Limburgse fietskaart

Het Zuid-Limburgse regionale fietsnetwerk heeft hiermee een ware metamorfose ondergaan in Parkstad Limburg. De Zuid-Limburgse VVV-fietskaart is eveneens aangepast aan de nieuwe situatie. Het VVV Routepunt Zuid-Limburg greep de nieuwe situatie aan om ook andere nieuwigheden op de kaart toe te voegen. De achtste druk van deze kaart beschikt weer over het up-to-date fietsroutenetwerk met inmiddels ruim 1.300 kilometer lang en totaal 140 knooppunten. Alle wijzigingen zijn ook online verwerkt in de fietsrouteplanner die bereikbaar is via www.fietsrouteplannerzuidlimburg.nl.

 

 

Het aanbrengen van wijzigingen in het Zuid-Limburgse fietsnetwerk is een doorlopend proces. Op verzoek van gemeenten worden regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Er wordt daarbij gekeken of de trajecten veilig zijn en attractief voor de fietser. Ook wordt er bewust gekeken naar eventueel beschikbare horeca onderweg. Meer informatie hierover is te vinden op de site.

VVV Fietsknooppuntenkaart

De VVV-fietskaart heeft een topografische ondergrond en bestrijkt het gebied vanaf Echt-Susteren tot en met Vaals en Eijsden. Bovendien zijn op de kaart ook de Duitse en Belgische knooppunten in het grensgebied weergegeven, zodat er vanuit Zuid-Limburg ook een grensoverschrijdende fietstocht gemaakt kan worden. Op de fietskaart zijn tevens de trajecten van het Zuid-Limburgse deel van de Maasfietsroute, het traject van de Groenmetropoolroute en de fietspontjes over de Maas te vinden. Ook de watertappunten van Water Maatschappij Limburg zijn ingetekend.

 

 

De Zuid-Limburgse Fietskaart is vanaf heden verkrijgbaar bij alle vestigingen van VVV Zuid-Limburg. De fietskaart is tevens te koop in de webshop: www.limburgwinkel.nl.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.