Cathay Pacific vliegt als eerste met de Airbus A350-1000 vanaf Schiphol

Cathay Pacific voerde vandaag de allereerste vluchten uit van en naar Schiphol Amsterdam Airport. De dagelijkse vluchten van de maatschappij naar Hongkong zullen vanaf nu met dit nieuwe, technologisch geavanceerde toestel worden uitgevoerd.

De eerste A350-1000 van vlucht CX271 vanaf Hongkong landde vanochtend met een volledige passagiersbezetting zoals gepland om 6.10u. In de aanloop naar het vertrek van vlucht CX270 vond bij de gate een kleine receptie plaats om deze mijlpaal te vieren met genodigden en de passagiers van de vlucht. De vlucht vertrok vervolgens onder begeleiding van veel luchthavenauto’s kort na het geplande tijdstip van 12.45u naar Hongkong, de thuishaven van de airline.

Naast Amsterdam zet de maatschappij de komende winter het nieuwe toestel ook op de routes tussen Hongkong en Tel Aviv, Madrid, Manchester en Zürich in. Dit jaar zullen uiteindelijk acht van deze vliegtuigen worden afgeleverd, de rest zal tegen 2021 aan de vloot worden toegevoegd.

 

 

Cathay Pacific Chief Customer and Commercial Officer Paul Loo: “We hadden al één van de jongste langeafstandsvloten in de lucht en met de komst van de A350-1000 wordt onze vloot alleen maar jonger.”

“Het vliegtuig volgt de succesvolle introductie van de -900-variant, die ons in staat heeft gesteld ons langeafstandsnetwerk uit te breiden met een bijna ongekende snelheid, waardoor onze klanten vanuit Hongkong een breder scala aan non-stop reiskeuzes krijgen, terwijl ze tegelijkertijd Hongkongs positie versterken als de grootste internationale luchtvaarthub van Azië.”

“De -1000 lijkt erg op de -900 qua operational excellence. Het heeft een ongelooflijk bereik, is opmerkelijk zuinig en stil, biedt klanten een ongeëvenaarde cabine-omgeving en is economisch zeer aantrekkelijk.”

 

 

“Cathay Pacific vliegt al meer dan 32 jaar op Schiphol en is daarom een zeer gewaardeerde klant. Schiphol is blij dat Cathay Pacific heeft gekozen om met haar nieuwste aanwinst naar Amsterdam te vliegen, de Airbus 350-1000 is een van de meest geluidsvriendelijke vliegtuigen in haar klasse. Dagelijks kunnen passagiers met Cathay Pacific naar Hongkong vliegen, daarnaast is er drie keer per week een vrachtvlucht tussen Amsterdam en Hong Kong,” zegt Maaike van der Windt, directeur Aviation Marketing, Cargo en Customer Experience bij Royal Schiphol Group.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.