Dit zijn de 10 bestemmingen waar je in 2019 heen wil

Booking.com kondigt tien van de populairste bestemmingen voor 2019 aan. Van het verborgen paradijsje Palomino in Colombia tot de woestenij van Wadi Rum in Jordanië en het vissersplaatsje Bacalar in Mexico waar je heerlijke vis en schaaldieren kan eten, er is voor iedereen wel iets nieuws te ontdekken.

Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de reizigers (45%) wereldwijd in 2019 een meer avontuurlijke bestemming wil kiezen dan in 2018 – van reizigers in de leeftijdscategorie 18-34 zelfs 58%. Daarom zijn deze opkomende bestemmingen perfect voor jouw bucket list. In 2019 wil meer dan de helft van de reizigers (51%) ergens naartoe waar hun vrienden nog nooit zijn geweest en 60% van de 25- tot-34-jarigen wil meer van hun vrije tijd gebruiken om te reizen. Tijd om het meeste uit je volgende vakantie te halen met deze top-hotspots van Booking.com!

Wadi Rum, Jordanië

Wadi Rum heeft al gediend als decor voor meerdere beroemde films en heeft alles wat je verwacht van een wilde woestijn: schitterende zandsteenbergen, rode canyons en prehistorische rotsen. Dit is de perfecte plek om echt even volledig van de radar verdwijnen. Vanwege het rode zand en de natuurlijke bogen wordt deze dorre woestenij regelmatig vergeleken met Mars, dus je kunt hier zeker terecht voor een buitenaards goede vakantie. Wadi Rum wordt door Booking.com-reizigers het meest aanbevolen vanwege de zonsondergangen, de heldere hemels en de prachtige woestijn zelf.

Accommodatietip: Memories Aicha Luxury Camp heeft alles wat je nodig hebt voor de ultieme woestijnervaring. Het slimme design geeft prachtig uitzicht op de bergen en de sterrenhemel. Naast het unieke uitzicht kun je er genieten van heerlijke gerechten in het restaurant en een ontbijt waar iedereen blij van wordt.

Samarkand, Oezbekistan

Samarkand is een van de meest welvarende haltes aan de oude zijderoute. Het is een van de oudste continu bewoonde steden in Centraal-Azië en is al honderden jaren een knooppunt voor allerlei wereldculturen. De stad barst van de middeleeuwse architectuur en monumenten die zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een van de populairste monumenten is het Registanplein, dat behoort tot een van ‘s werelds mooiste pleinen: het is volledig bedekt met mozaïeken en versierd met goud en kalligrafie. Reizigers van Booking.com raadden Samarkand onder andere aan vanwege de oude monumenten, architectuur en geschiedenis.

Accommodatietip: Jahongir Hotel ligt heel centraal, op slechts vijf minuten lopen van het stadscentrum. Er worden traditionele Oezbeekse gerechten geserveerd en elke kamer is versierd met prachtige traditioneel geborduurde tapijten in Suzani-stijl.

Bacalar, Mexico

Bacalar wordt ook wel ‘de nieuwe Maldiven’ genoemd en biedt een van de mooiste stukjes natuurschoon ter wereld: het Meer van de Zeven Kleuren. Met zijn kristalheldere zoete water en witte zandstranden lijkt dit meer bijna turquoise en is het ideaal om te duiken of snorkelen. Langs het meer vind je vele vissershuisjes, dus vergeet niet om de heerlijke visgerechten te proeven – daar staat Bacalar immers om bekend. Volgens Booking.com-reizigers is Bacalar een topbestemming vanwege de mooie zwemomgeving, de ontspanning en de rust.

Accommodatietip: Hotel Aires Bacalar ligt vlakbij het Meer van de Zeven Kleuren, en alle kamers hebben een balkon met uitzicht op het op één na grootste meer van Mexico. Er is ook een heerlijk ontbijtbuffet met traditionele Mexicaanse chilaquiles.

 

 

Ouarzazate, Marokko

Ouarzazate staat bekend als de poort naar de Sahara. Het is een stad ten zuiden van het prachtige Atlasgebergte van Marokko en de thuisbasis van de indrukwekkende verstevigde stad Ait Ben Haddou, waar je bij de oude Kasbah de spectaculaire zonsopkomsten en zonsondergangen kunt bekijken. Op een quad via de stoffige wegen kun je de regio het beste verkennen en ontdek je waarom dit het decor vormde voor een aantal grote films en tv-shows – je kunt zelfs de lokale filmstudio’s bezoeken. Sightseeing, natuur en rust zijn de voornaamste toppunten van Ouarzazate, zeggen Booking.com-reizigers.

Accommodatietip: Riad Ouarzazate is een riad in het centrum van Ouarzazate in Kasbah-stijl: de stijlvolle kamers met traditioneel Marokkaans interieur hebben een terras waar je kunt genieten van traditionele gerechten. ‘s Avonds kun je lekker relaxen in de lounge. Daarnaast zijn nog veel meer faciliteiten beschikbaar, waaronder een balie waar je bijvoorbeeld dagexcursies in de regio kunt boeken.

Palomino, Colombia

Dit geliefde kustplaatsje, waar je allerlei spannende activiteiten kunt ondernemen, mag zeker niet ontbreken aan je reis door Colombia. Naast prachtige Caribische stranden, waar je goed kunt surfen en heerlijk kunt zonnebaden, is het ook een prachtige plaats om wilde dieren te spotten (bijvoorbeeld apen en toekans), heerlijke visgerechten te eten en in een van de vele hostels te slapen. Als klap op de vuurpijl kun je er tuben over de rivier de Palomino: in een opblaasband geniet je van het natuurschoon terwijl je naar de zee drijft. Palomino werd door Booking.com-reizigers vooral aanbevolen vanwege strandwandelingen, ontspanning en natuur.

Accommodatietip: Dankzij het brede aanbod aan hostels is Palomino een mekka voor backpackers. De Casa del Pavo Real Boutique Hostel is daar een goed voorbeeld van, met moderne luxe voor een klein prijsje. Dit charmante hostel heeft een buitenbad, tuin, restaurant, terras en een gedeelde lounge, en bevindt zich op slechts vijf minuutjes van het strand.

Mestia, Georgië

Dit stadje in het noordwesten van Georgië ligt op 1500 meter boven zeeniveau en is hét vertrekpunt voor trips door de hele regio. Het Historisch en Etnografisch Museum van Svaneti is een goede plek om te beginnen – hier kun je je onderdompelen in de lokale geschiedenis en cultuur. Voor actieve reizigers is het Kaukasus-gebergte prachtig om in te wandelen: je kunt bijvoorbeeld de Chaladi-gletsjer beklimmen, of van het adembenemende uitzicht op de meren rond Mount Ushba genieten. Ook foodies kunnen hier vollop genieten dankzij de lokale keuken: ‘Svan’. Probeer zeker kubdari (een soort vleespastei) en tashmijabi (aardappelpuree met kaas) proberen. Mestia wordt door reizigers van Booking.com het meest aanbevolen vanwege de bergen, de mooie wandeltochten en het natuurschoon.

Accommodatietip: Svaneti Apartment is perfect gelegen voor avonturen in de sneeuw, op zo’n 1,5 km van Mestia 1 en 2, en met ruimte om je ski’s op te bergen. Deze volledig uitgeruste, betaalbare appartementen hebben een eigen badkamer en een comfortabele zithoek.

Kigali, Rwanda

Het “Land van Duizend Heuvels” is de laatste jaren steeds toegankelijker geworden voor reizigers: van over de hele wereld komen ze om de berggorilla’s te bekijken die in Volcanoes National Park leven. Naast gorilla’s kun je hier ook de Big Five (leeuwen, neushoorns, olifanten, buffels en luipaarden) spotten tijdens een safari in Akagera National Park. De stad Kigali zelf is een van de veiligste, meest aantrekkelijke hoofdsteden in Afrika. Maar het is nog veel meer dan enkel een geweldige thuisbasis om de regio te verkennen: dankzij de economische groei van de afgelopen 10 jaar kent de stad een spannende culinaire scene, levendige markten en een bruisend nachtleven. Kigali wordt vooral aanbevolen vanwege de vriendelijke inwoners, schone straten en cultuur.

Accommodatietip: Pili Pili Boutique Hotel biedt stijlvolle appartementen waar gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht, een buitenbad en een restaurant met internationale en lokale gerechten. Om de hoek vind je onder andere een supermarkt, een Yeo Arts-studio en tennisclub Nyarutarama.

 

 

Leeuwarden

De charmante Friese hoofdstad Leeuwarden staat bekend om de musea, leuke winkelstraten en goede restaurants. Niet te vergeten: de stad werd dankzij verschillende culturele performances en exposities uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. De stad is lekker compact, dus je kunt er overal komen met de fiets. Bekijk al het moois dat het Fries Museum te bieden heeft, beklim de Oldehove en proef een borrel van distilleerderij Boomsma in het Boomsma Museum. Booking.com-reizigers tipten Leeuwarden vooral voor het oude centrum, stadswandelingen en shoppen.

Accommodatietip: City Centre De Rozenboom is een pension in het hart van Leeuwarden: het monumentale 17e-eeuwse gebouw biedt uitzicht op de Oldehove en het Keramiekmuseum Princessehof. Je kunt vlakbij de Prinsentuin ontdekken, theater De Harmonie bezoeken of je hart ophalen aan de vele winkels, restaurants en bars.

Ksamil, Albanië

Het Zuid-Albanese Ksamil ligt aan de Albanese Rivièra en heeft kristalhelder water, afgelegen stranden en rustige restaurants. In de omgeving vind je bezienswaardigheden als Syri I Kaltër (het Blauwe Oog) – de bron van een rivier waar helder blauw water onder hoge druk vanuit een 50 meter diep gat omhoog borrelt – en Butrint, een oude stad en UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Vooral de heerlijke zeevruchten, het kustleven en de vriendelijke mensen trekken reizigers naar deze bestemming.

Accommodatietip: Hotel Mira Mare ligt op één minuut lopen van het strand; de kamers hebben een terras en uitzicht op zee of de bergen. Voor wie de vrijheid van een eigen kookgelegenheid zoekt, zijn er kitchenettes aanwezig. Het vriendelijke personeel kan je helpen excursies te plannen naar interessante plaatsen in de buurt, zoals het populaire nationale park Butrint.

Nusa Penida, Indonesië

De meeste reizigers die Indonesië bezoeken gaan naar Bali, de Gili-eilanden of andere hotspots voor toeristen, maar Nusa Penida is echt een verborgen pareltje dat op het punt staat ontdekt te worden. Het is een eiland met adembenemende ongerepte natuur voor de zuidoostkust van Bali. Je kunt er duiken, langs de prachtige Crystal Bay wandelen of van het natuurschoon genieten, zoals de Putri-grot en de natuurlijke infinity pool Angel’s Billabong. De meeste aanbevelingen van Booking.com-reizigers gingen uit naar het snorkelen, de stranden en de natuur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.