Dit zijn de populairste occasionopties in Europa

Auto’s zijn met steeds meer opties uitgerust, zoals een parkeerhulp, climate control of lichtsensoren. Dat maakt autorijden fijner, gemakkelijker én veiliger. Welke opties zijn het meest populair onder Europese automobilisten? AutoScout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, is in de data gedoken en ziet dat Nederlanders voornamelijk op zoek zijn naar occasions met airconditioning, een trekhaak en een navigatiesysteem. In Europa is vierwielaandrijving de meest gezochte optie.

Nederlanders en hun trekhaak

Iedere zomer trekken veel Nederlanders naar het zuiden met een caravan achter hun auto. Niet zo verrassend dus dat een trekhaak op de nummer twee staat van gewilde occasionopties. Daarnaast wordt de voorkeur gegeven aan een occasion met een navigatiesysteem, vierwielaandrijving en een panorama dak. Ook houden Nederlanders van luxe en comfort in de auto, want verwarmde stoelen staat op nummer tien in de meest gezochte opties.

Dit is momenteel de top tien populairste opties voor occasions in Nederland:

 • Airconditioning
 • Trekhaak
 • Navigatiesysteem
 • Vierwielaandrijving (4WD)
 • Panorama dak
 • Cruise control
 • Volledige servicegeschiedenis
 • Cruise control, airconditioning
 • Open dak
 • Verwarmde stoelen

 

 

Top 10 populairste occasionopties in Europa

Naar welke opties in occasions zoeken Europeanen vooral? De vierwielaandrijving is momenteel de meest gezochte uitrusting, gevolgd door de trekhaak en een navigatiesysteem. Het is opvallend dat airconditioning in Nederland op één staat, terwijl deze in Europa gemiddeld op een vierde positie voorkomt – landen als Italië en Spanje kennen immers warmere zomers. Volgens de statistieken van Autoscout24 zijn dit de tien populairste zoekopties in Europa:

 • Vierwielaandrijving (4WD)
 • Trekhaak
 • Navigatiesysteem
 • Airconditioning
 • Open dak
 • Volledige servicegeschiedenis
 • HU/AU (Duitse APK-keuring)
 • Panorama dak
 • Verwarmde stoelen
 • Xenon verlichting

 

 

4WD populair, navigatiesysteem geliefd

Wat opvalt aan de top vijf populairste occasionopties in Europese landen is dat een vierwielaandrijving en navigatiesysteem geliefd zijn; deze komen bij ieder land in de top vijf voor. Naast Nederland, is de trekhaak ook gewild in Duitsland en Oostenrijk, waar deze optie op plaats een en twee staat. Tot slot is te zien dat het open dak voornamelijk in de zuidelijke landen Spanje, Frankrijk en Italië veelgevraagd is en in de top drie voorkomt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.