Nederland autovrij? Wij hebben de plaatsen op een rij gezet.

Heb je niets met auto’s of heb je het even helemaal gehad met de verkeersdrukte? Nederland kent prachtige autovrije plekken waar je helemaal tot rust kunt komen. Wij hebben de leukste plekken voor je op een rij gezet. Kom helemaal tot rust en misschien wil je wel nooit meer anders!

De Balg in Schiermonnikoog

De Balg in Schiermonnikoog

De waddeneilanden (Vlieland & Schiermonnikoog)

De waddeneilanden: heerlijk! En helemaal zonder auto. Vlieland bijvoorbeeld is een autovrij eiland en juist daardoor nog redelijk puur en ruig. Je vindt er veel duinen, bossen en er is een grote zandvlakte. Ook op Schiermonnikoog zal je geen auto’s tegenkomen. Het is een Nationaal Park dat uitermate geschikt is voor rustzoekers. Op het eiland komen zo’n 300 vogelsoorten voor waaronder veel Futen, Meerkoeten en andere Nederlandse eendensoorten.

 

 

Giethoorn

Giethoorn is echt uniek. Het is een waterstreekdorp in Overijssel (tussen Steenwijk en Meppel). Met haar bruggetjes, waterwegen en punters staat het dorp staat ook wel bekend als ‘Hollands Venetië’. Vele huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die alleen via bruggetjes te bereiken zijn. De meeste van de meer dan 176 bruggen zijn privé-eigendom. Het voornaamste verkeer vindt plaats over het water.

 

 

Ook verliefd geworden op Giethoorn? Of op een autovrije omgeving? Doe eens gek en verkoop je auto (bv. via Ikwiljouwautokopen.nl), koop een huis (bv. via Funda.nl) in Giethoorn en leef je droom.

Orvelte

Ook autovrij is Orvelte. Orvelte is een brinkdorp in de provincie Drenthe, behorend tot de gemeente Midden-Drenthe. Orvelte is een “museumdorp” (of monumentendorp). In het dorp vind je vele historische bezienswaardigheden. Naast de “normale” dagelijkse bedrijvigheid en woonfunctie van het dorp is een groot aantal boerderijen en andere gebouwen ingericht voor het publiek. In het dorp is te zien hoe men in vroeger tijden leefde en werkte, erg leuk voor bijvoorbeeld kinderen.

Het autovrije Giethoorn

Het autovrije Giethoorn

Autovrije zondag

Geen zin om op pad te gaan? Dan is er natuurlijk altijd nog de autovrij zondag. Misschien wel in jouw woonplaats want in Nederland doen 26 gemeenten mee met de autovrije dag. Van oorsprong heeft de autovrije zondag te maken met een benzinetekort in Duitsland en Frankrijk (1939). Van het verbod wat van toepassing van zondag 1 oktober tot en met zondag 12 november 1939. De “autovrije zondag” die we op dit moment kennen is in 1999 ingevoerd om het milieu extra onder de aandacht te brengen.

Neem voor meer informatie over het verkopen van je auto een kijkje op Ikwiljouwautokopen.nl!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.