Extra activiteiten in NEMO tijdens de kerstvakantie

Wat doet strooizout met ijs? Hoe werkt een vuurpijl? En is amandelspijs altijd gemaakt van amandelen? Ga tijdens de kerstvakantie aan de slag met winterse proefjes in het laboratorium van NEMO Science Museum. NEMO ligt op de route van het Amsterdam Light Festival en vormt een goed startpunt voor de wandelroute na afloop van een museumbezoek. Het museum is ook op beide kerstdagen, op 31 december 2018 én op 1 januari 2019 geopend van 10.00 – 17.30 uur.

NEMO; Exterieur

Van 22 december t/m 6 januari kun je genieten van extra workshops en demonstraties in NEMO. Ga aan de slag met de nieuwe workshop Bouw een sorteermachine. Je ontwerpt en bouwt zelf een machine die ballen van verschillende grootte sorteert. Of maak tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien.

 

 

Word proefpersoon in Science Live

In de kerstvakantie zijn onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht en University of Southampton aanwezig in Science Live, NEMO’s innovatieve onderzoeksprogramma. Ze onderzoeken hoe ouders en kinderen met elkaar praten. Bezoekers die deelnemen aan het onderzoek zullen verrassende dingen te weten komen.

 

 

Extra openingstijden van NEMO tijdens de kerstvakantie

In de kerstvakantie is NEMO Science Museum alle feestdagen geopend: op beide kerstdagen, op 31 december én op 1 januari zijn zowel het museum als het restaurant open. Het restaurant met uitzicht over Amsterdam, ook te bezoeken zonder ticket voor het museum, is in de kerstvakantie extra lang geopend tot 19.00 uur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.