Activiteitenagenda december NEMO Science Museum

Naast de vaste tentoonstellingen en workshops organiseren we extra activiteiten in NEMO Science Museum. Hieronder volgt de agenda voor de maand december 2018.

Kinderlezing Hoe kan een ster oud worden?

Wanneer: zondag 16 december
Tijd: 13.00 uur
Voor wie: 8 – 12 jaar
Het heelal is al ontzettend oud en de sterren aan de hemel lijken het eeuwige leven te hebben. Maar wat gebeurt er als een ster ophoudt te bestaan? Astrofysicus Anna Watts onderzoekt dit en laat in deze Kinderlezing zien wat supernova’s en zwarte gaten zijn. De Kinderlezingen zijn een initiatief van NEMO Science Museum en de Universiteit van Amsterdam. Informatie en aanmelden

 

 

Brein op beeld Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Wanneer: dinsdag 18 december
Tijd: 19.30 – 23.00 uur
Voor wie: volwassenen
Op drie dinsdagavonden in het najaar kunnen bezoekers samen met een topwetenschapper naar de film in NEMO Science Museum. Bekijk deze editie van Brein op Beeld de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Sabine Spijker (professor of Molecular Mechanisms of Cognition, Vrije Universiteit Amsterdam) vertelt voor de film meer over het geheugen.

 

 

Kerstvakantie in NEMO

Wanneer: zaterdag 22 december t/m zondag 6 januari
Tijd: 10.00 – 17.30 uur
Voor wie: alle leeftijden
Wat doet strooizout met ijs? Hoe werkt een vuurpijl? En is amandelspijs altijd gemaakt van amandelen? Ga tijdens de kerstvakantie aan de slag met winterse proefjes in het laboratorium van NEMO. Van 22 december t/m 6 januari kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is ook op beide kerstdagen, op 31 december 2018 én op 1 januari 2019 geopend van 10.00 – 17.30 uur.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.