Feest aan Zee in Scheveningen

Feest aan Zee, de viering van 200 jaar badplaats Scheveningen, trok afgelopen jaar 4,7 miljoen bezoekers bij de 200 festiviteiten¹. Vandaag zijn de eerste resultaten bekend gemaakt. Ook alle andere doelstellingen werden behaald of zelfs overtroffen. Gemeente Den Haag en organisatie stellen dat de stad zich met het themajaar echt op de kaart heeft gezet als Stad aan Zee en de hele stad heeft meegevierd. Economisch en qua mediabelangstelling zijn de targets overtroffen en ook op educatief en participatief vlak is er ‘gescoord’.

Het programma van Feest aan Zee was een mix van unieke eenmalige festiviteiten, nieuwe initiatieven met een vaste terugkeer in de toekomst en de reguliere evenementen die zich thematisch aanpasten of versterkt werden. Hoogtepunten waren onder meer Ringen aan Zee, BonFire Beach Fest met een imposante vuurtuin, WK Zandsculpturen op het Lange Voorhout, finish van Volvo Ocean Race, strandopera Carmina Burana, 2000 drummers op het strand, een maandlang variététheater in Club Lourdes aan Zee en spectaculaire lichtprojecties op de Ridderzaal en het Kurhaus. Veertien musea deden mee met een tentoonstelling en in alle theaters zijn voorstellingen te zien geweest. Daarnaast was er een uitgebreid educatie en participatieprogramma voor Haagse bewoners.

 

 

Pauline Krikke, burgemeester Den Haag:

“Ik ben trots op de brede betrokkenheid bij dit feestjaar van zoveel mensen in de stad. Den Haag en Scheveningen staan daardoor nog steviger op de kaart als prachtige plek aan zee.”

Doelstellingen Feest aan Zee

De nationale campagne voor het themajaar Feest aan Zee heeft ruim boven de gestelde targets gescoord. De huidige tussenstand² betreft:

  • 12,8 miljoen euro mediawaarde (doelstelling was 7 miljoen)
  • 34,7 miljoen online impressies (doelstelling was 20 miljoen)
  • 707.500 bezoekers op de speciale Feest aan Zee pagina’s op denhaag (400.000 bezoekers was de doelstelling)

Ook internationale media hebben aandacht besteed aan het themajaar; CNN, BBC, Lonely Planet, Süddeutsche Zeitung, TIME, The Guardian en VAB Magazine. Uit het reguliere imago-onderzoek van The Hague Marketing Bureau blijkt bovendien dat 76% van de ondervraagden het eens is met de stelling dat Den Haag een Stad aan Zee is. Een derde van de Haagse kinderen kwamen in het feestjaar in aanraking met de zee. Haagse inwoners waardeerden Feest aan Zee met een dikke zeven.

Henk Scholten, intendant Feest aan Zee: “De ambities voor Feest aan Zee waren groots. Ik ben er zeer trots op dat we de doelstellingen samen met alle organisatoren en onze marketingpartners hebben behaald of zelf overschreden. De stadsbrede participatie is absoluut het succes van dit themajaar. Hiermee hebben we een enorme diversiteit van bezoekers en bewoners mogen verwelkomen.”

 

 

Nalatenschap

Feest aan Zee laat drie waardevolle geschenken na aan de stad. Bij de stadsentree Centraal Station zal een kunstwerk met stad en strand de wand sieren. Ook komen er drie watertappunten op de boulevard als aandenken voor de start van het nieuwe strandseizoen. Tot de zomer van 2021 blijft de Lourdeskerk een cultureel podium.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.