Top 5 adrenaline kick activiteiten in Costa Rica

Met een landschap vol vulkanen, regenwouden, watervallen en rivieren is Costa Rica de perfecte bestemming voor de echte dare devils. Aan een kabeltje tussen de boomtoppen suizen, het woeste water in springen of met een quad de bergen op – in dit land gaat de adrenaline gegarandeerd stromen. Voor iedereen die wel houdt van een uitdaging op z’n tijd presenteren wij: de top vijf van niet te missen adrenaline kicks.

1. Ziplinen tussen de boomtoppen

Costa Rica bestaat voor een groot deel uit bos, oerbos wel te verstaan. Dat betekent bomen zo hoog, dat de toppen makkelijk de 50 meter halen. Best een mooi perspectiefje, als je durft. Er worden wandeltochten door de boomkruinen georganiseerd, compleet met wiebelige loopbruggen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kiest voor de zipline, een kabel waaraan je in een harnas van boomtop tot boomtop suist – soms wel 100 meter boven de afgrond. Als een vogel zo vrij!

 

 

2. De hoogste toppen beklimmen

Nog eentje die niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees: de bergen in. Zo is bij Orotina een van de hoogste rotsmuren ter wereld te vinden – meer dan 75 meter recht omhoog. Tijdens de vaak meerdaagse tours wordt klimmen afgewisseld met abseilen, waardoor je haast één wordt met de hoogteverschillen en de natuur. De hoogste top van Midden-Amerika beklimmen kan in het Monteverde natuurreservaat. Het uitzicht is al net zo adembenemend als de inspanning…

3. Met een quad op pad

Het indrukwekkende landschap van Costa Rica is perfect om met een quad te verkennen – stabieler dan een tweewieler en flexibel genoeg om slingerende bergpaden te bedwingen. Ga de bossen in en tour naar de prachtige La Fortuna waterval voor een verkoelende dip of combineer mul zand met rots weggetjes aan de kust. Wie echt olie op het vuur wil, racet door Aserri waar de snelweg uitzicht biedt op de centrale vallei en drie machtige vulkanen. Burn baby burn!

4. Raften op wilde rivieren

Kolkend water dat tussen de rotsen door raast – alleen echte avonturiers stappen in Costa Rica in een raft. Het is teamwork waarbij je de aandacht geen moment kan verliezen. Experts gaan voor de extreem heftige Reventazón, met een gedeelte dat zo intens is dat het in een van de hoogste klassen valt. Iets rustiger aandoen kan op de Sarapiquí, een rivier geschikt voor minder ervaren rafters. Het wordt hoe dan ook een bruisende ervaring.

 

 

5. Duik de diepte in

Haaien, tientallen meters hoge koraalriffen en de eindeloze diepte onder je. In Costa Rica stroomt ook onder water de adrenaline. Of je nu gaat voor het spotten van het meest angstaanjagende dier of het verkennen van de diepste onderwatergrot, duiken is hier altijd een avontuur. Door de ligging kun je in Costa Rica zowel in de Caribische zee als in de Stille Oceaan de diepte in, wat zorgt voor een enorme diversiteit aan duikspots.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.