Vakantiebeurs en Edventure Travel gaan voor schoon en groen

Alle beetjes helpen en alle handen samen maken een schone wereld van verschil. Dat is de filosofie van Ed Smit van Edventure Travel Costa Rica, die dit jaar de duurzaamste reis weggeeft die ooit naar Costa Rica georganiseerd is. Ook gaat hij de Vakantiebeurs schoon houden samen met bezoekers van de Jaarbeurs. Ed Smit zet kortom altijd zijn beste beentje voor: te land, ter zee en in de lucht!

Adel verplicht

Adel verplicht, weet Smit sinds zijn stand vorig jaar de titel ‘beste Vakantiebeurspresentatie’ kreeg. “Dit jaar gaan we dus een stap verder door met Carolina Sevilla van #5minutebeachcleanup de beurs schoon te houden. Dit concept, verbonden aan bedrijf Bionic Yarn waarvan Pharell Williams één van de aanjagers is, is simpel. Als iedereen na een dag strand vijf minuten de rommel om zich heen opruimt, zijn de stranden wereldwijd zo schoon. En wat op het strand werkt, moet op de beurs ook werken. Dus gaan we samen met de organisatie van de Vakantiebeurs aan het einde van elke dag bezoekers vragen om te helpen met opruimen. Daarmee creëren we bewustwording met als mooie bijkomstigheid dat de Vakantiebeurs meteen schoon is!”

 

 

Smit runt samen met zijn vrouw Renee reisorganisatie Edventure Travel in Costa Rica “Een prachtig land met paradijselijke natuur. Als je hier woont, realiseer je je dat dit niet vanzelfsprekend is. Dus doe je er alles aan om die natuur in stand te houden voor het nageslacht. Ik weet dat een lange vliegreis niet goed is voor het milieu, maar je kan je zogenaamde carbon footprint van die vliegreis tegenwoordig goed compenseren. Kies altijd voor een directe vlucht zonder overstap of tussenstop. Daarom ben ik ook zo blij dat de KLM nu rechtstreeks vliegt op Costa Rica, want dat scheelt veel uitstoot!”

Duurzame autohuur

In Costa Rica zelf zit Smit niet stil. Al jaren probeert hij duurzame autohuur van de grond te krijgen en dat is nu eindelijk gelukt. “Hybride of elektrisch rijden gebeurde niet omdat het geen prioriteit was voor de overheid. In samenwerking met diverse hotels heb ik het nu rond. Als je bij ons een rondreis boekt kun je kiezen voor een hybride terreinwagen en kun je elke avond gratis elektriciteit ‘tanken’ bij het hotel waar je overnacht. Die elektriciteit is bovendien 100% duurzaam opgewekt! We zijn hiermee de eerste touroperator hier die duurzame autohuur aanbiedt. Dit is een enorme stap voorwaarts en we zijn hier dan ook erg trots op.”

 

 

Smit is zo trots, dat hij op de Vakantiebeurs deze naar eigen zeggen duurzaamste rondreis ooit naar Costa Rica weggeeft. Dat betekent dus een directe KLM-vlucht, een hybride Mitsubishi Outlander en geweldige hotels zoals Rancho Margot, volgens CNN één van de duurzaamste bestemmingen in Latijns-Amerika. “Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen! Op de Vakantiebeurs bouwen wij een corridor om tot tropische jungle waarin mensen vragen moeten beantwoorden. Die jungle wordt ingericht door Nederlandse tuinders die feitelijk de Costa Ricaanse natuur zoveel mogelijk kopiëren in hun kassen. Na het beantwoorden van de vragen, moeten deelnemers een kilometer fietsen op een hometrainer om stroom op te wekken. Ik denk erg leuk en leerzaam en voor ons een manier om zonder energieverbruik de beurs door te komen. Met als ultiem doel dat iedereen beseft dat we maar één wereld hebben en dat we daar zuinig op moeten zijn”, besluit Smit.

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. Twijfelt de vakantieganger of hij zijn drone moet meenemen op vakantie, een compactcamera of een spiegelreflex? Dat treft, de vrijdag van de Vakantiebeurs staat in het teken van fotografie. Fietsvakantie? Op de beursvloer is daarvoor een speciaal plein met reisspecialisten.

Op het Urban Terras vertellen bloggers uit wereldsteden waar reizigers de meest bijzondere plekjes in ‘hun’ stad vindt. En zo gaat het nog even door op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie. De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.