Sprookjesachtige wintertijd in vakantieland Hessen

Wat is er gezelliger dan in de winter- en kersttijd naar verhalen luisteren? Wat is verkwikkender dan de zuivere winterlucht in de diepe bossen? Wat is sfeervoller dan een bezoek aan een sprookjesachtige kerstmarkt in een romantisch vakwerkstadje? Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek zelf wat er in het sprookjesachtige hart van Duitsland in de winter- en kersttijd allemaal te beleven valt.

Lahntal

Glinsterende lichtjes, winkelplezier en winterse wandelingen Kersttijd in het romantische Lahntal. Met name in de adventstijd is een bezoek aan het romantische Lahntal zeker de moeite waard. Feestelijk versierde straten en tal van kleine en grote kerstmarkten zijn heerlijk om al slenterend te verkennen. Daarbij heeft iedere markt zijn geheel eigen sfeer, of dat nu rondom de dom van Wetzlar is, bij de Elisabethkerk in Marburg of bij het imposante slot Wittgenstein. En wie op de kerstmarkt niet gevonden heeft wat hij zocht, zal vast en zeker op 30 november tijdens Marburg b(u)y Night wel cadeau-ideeën opdoen. Op deze avond is de stad op bijzondere wijze verlicht en zijn de winkels maar liefst tot middernacht open. Om ook in de winter actief te blijven, kan er een wandeling door het Hohenfelsbachtal worden gemaakt. Allerlei bezienswaardigheden langs de route en tot slot een bezoek aan het thermen- en saunalandschap van de Emser thermen zijn de beloning voor actieve winterwandelaars. Meer informatie over de kersttijd in het Lahntal en alle openingstijden van de kerstmarkten vindt u hier.

 

 

Frankfurt Rijn-Main

‘Quetschemännchen’, glühwein en sfeervolle kerststands Frankfurter kerstmarkt van 26 november tot 22 december 2018. Wanneer op de Römerberg de grote kerstboom er met de skyline om strijdt wie het meest fonkelt, wanneer appelwijn warm en fijn gekruid wordt gedronken en wanneer tot slot 50 klokken van 10 kerken tegelijk klinken dan is het kerst in Frankfurt! Vanaf de Hauptwache via de Paulsplatz en de Römerberg tot onder bij de Mainoever strekt zich een van de oudste en mooiste kerstmarkten van Duitsland uit. Regionale kerstproducten, zoals de ‘Bethmännchen’, een soort van soesjes met marsepein en amandelen, warme appelwijn en ‘Quetschemännchen’, hebben in Frankfurt een lange traditie en zijn populaire cadeautjes. Enkele van deze kerstspecialiteiten kan men leren kennen tijdens de rondleiding over de kerstmarkt ‘Glühwein, Geschichten & Gebäck’ (glühwein, verhalen & gebak). Beleef een heerlijke kersttijd in Frankfurt am Main!

 

 

Wiesbaden

Sternschnuppenmarkt Wiesbaden in kerstsfeer van 27 november tot 23 december 2018. Van 27 november tot 23 december 2018 is Wiesbaden één grote kerstdroom. Ingebed in het sfeervolle decor van de Schlossplatz ruikt het op de Sternschnuppenmarkt, de kerstmarkt, naar amandelen, glühwein en allerlei andere heerlijkheden. Onder de unieke verlichting van de ‘lelies’ staan de identiek vormgegeven stands met kunstnijverheidsproducten. Op 45 meter hoogte heeft men vanuit het reuzenrad op de Mauritiusplatz een adembenemend uitzicht op Wiesbaden in kerstsfeer. Een ander hoogtepunt is de ‘ESWE-Eiszeit’ in het park Warmer Damm met zijn 800 vierkante meter grote ijsbaan.

Noord-Hessen, het land van Grimm

Kerstmarkten, wintersport en wellness Sprookjesachtige wintertijd in het land van de gebroeders Grimm. Wintertijd, de sfeervolste tijd van het jaar in Noord-Hessen, het land van Grimm. De geur van gebrande amandelen, kruidige glühwein en peperkoek hangt in de lucht. Tal van kerstmarkten nodigen de bezoeker uit om ontspannen rond te slenteren en allerlei leuks en lekkers te ontdekken. Op de pleinen van vakwerkstadjes, in het oudste dierenpark van Europa, rondom een historische abdijkerk of in het levendige centrum van de stad Kassel de sfeer is er gegarandeerd sprookjesachtig. Wanneer Vrouw Holle dan ook nog stevig de bedden opschudt, verandert Noord-Hessen in een paradijs voor wintersporters. Geef uw lezers tips voor een sprookjesachtige, heerlijke winter- en kersttijd. Beleef een sprookjesachtige winter- en kersttijd in Noord-Hessen, het land van Grimm.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.