Bastien Riu is de Nature Photographer of the Year 2018!

De Franse natuurfotograaf Bastien Riu wint de Nature Photographer of the Year competitie en mag zich Nature Photographer of the Year 2018 noemen. Zijn foto van een opvliegend Lieveheersbeestje werd door de jury gekozen om de sfeer, de timing, het prachtige licht en de perfecte scherpte en compositie. “Deze foto bewijst maar weer eens dat je voor een perfecte natuurfoto niet hoeft af te reizen naar een ver en exotisch oord, maar dat je met idee en een visie op natuurfotografie ook dicht bij huis de perfecte plaat kunt maken”, zei Keith Wilson, voorzitter van de jury.

De jury moest kiezen uit zo’n 10.000 beelden uit meer dan 50 verschillende landen. Nooit eerder werden er zo veel foto’s ingezonden voor deze prestigieuze wedstrijd. De foto’s konden worden ingezonden in 10 verschillende categorieën en de Fred Hazelhoff portfolio award. Deze laatste werd gewonnen door Neil Aldridge, een professionele Engelse fotograaf, met een serie over de wijze waarop men in Engeland met vossen omgaat. Onder de overige categorie winnaars, de runners up en highly commendeds zitten grote namen uit de natuurfotografie. Bence Matté won de categorie vogels, Pere Soler Isern de categorie zoogdieren en natuurlijk de Nederlander Bart Siebelink in de categorie planten en paddenstoelen met een schitterende foto van een Protea.

 

 

Engeland, wildlife en conservation fotograaf, presentator; andyrouse; Jasper Doest, Nederland, natuurfotograaf, ILCP fellow, WWF ambassador; jasperdoest.com; Rene Alblas, Nederland, foto editor, Roots magazine; rootsmagazine ; Fred Buyle, België, onderwater fotograaf, freediver; nektos.

 

 

In maart 2019 start de termijn voor het inzenden van foto’s voor de Nature Photographer of the Year editie 2019. Het Nature Talks Photo Festival 2019 zal weer in november plaatsvinden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.