Have a Royal Winter in Den Haag met feestelijke activiteiten en evenementen

Have A Royal Winter is het feestelijke winterprogramma van Den Haag, dé winterstad van Nederland. Een kleine greep: de Royal Christmas Fair, het Groot Kerstcircus en Carnivale, de schaats- en ijsroetsjbaan bij het Kurhaus, shoppen in de extra sfeervolle binnenstad, oudejaarsconferences, concerten en musea, lichtkunst op het Kurhaus en de Ridderzaal, het Vreugdevuur en de traditionele Unox Nieuwjaarsduik. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud, voor elke portemonnee. Kom het beleven en Have a Royal Winter!

Een stad vol licht

Den Haag wordt in de donkere winterperiode op tal van manieren verlicht. Tijdens The Hague HighLights vinden op het Binnenhof en op het Kurhaus (strandzijde) elke donderdag, vrijdag en zaterdag tot 8 december prachtige lichtprojecties plaats. Op zaterdag 1 december is boven zee bij Scheveningen voor het eerst in Nederland de Light Air Show te zien waarbij verlichte vliegtuigen en helikopter een adembenemende show boven zee presenteren. Tijdens Scheveningen Light Walk wandelen zaterdag 8 december tienduizenden deelnemers langs lichtkunst in de badplaats.

 

 

Vanaf zaterdag 8 december dingen ruim 75 ondernemers in de Binnenstad mee om de prijzen te winnen voor TINK Amazing Shop Windows, de grootste winteretalagewedstrijd van Nederland. Van donderdag 27 t/m zondag 30 december fonkelt Madurodam bij VONK18, waarbij je Nederland letterlijk in een ander licht beleeft. Op het strand voor het Kurhaus is iedere zondag in december prachtig Wintervuurwerk te zien (m.u.v. 30 december), woensdag 26 december brandt het Vreugdevuur Scheveningen en het oudejaar sluit je af aan de Hofvijver met het landelijke aftelmoment en bijbehorende Vuurwerkshow.

Sport kunt en cultuur in een winterjasje

Voor mensen die niet kunnen stilzitten is er zaterdag 1 december op de Grote Markt top level adrenalinesport tijdens Rock A Rail, hét snowboardevenement van de Lage Landen. Vanaf donderdag 27 december strijkt festival Carnivale, de winterse kermis van weleer met vermaak en vertier uit alle windstreken, weer neer in het Huijgenspark. Carnivale biedt een magische wereld met duizenden lichtjes, buitenissige artiesten, warmte en gezelligheid. Daarnaast kunnen bezoekers aan Den Haag zich deze winter weer laten inspireren door prachtige tentoonstellingen in een van de vele musea en genieten van mooie (kerst)concerten, voorstellingen en oudejaarsconferences.

Gezellig (winter)shoppen tot laat

Binnenstad Den Haag is in november en december de ideale bestemming voor een dagje (winter)shoppen. Bekende warenhuizen als de Bijenkorf staan op loopafstand van hippe modeboetieks en conceptstores. Op de Grote Marktstraat kan het winkelend publiek in het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 december, en van donderdag 20 t/m zondag 23 december, genieten van entertainment op straat zoals koren en straattheater, en zich opladen bij de Royal Christmas Fair Food Market, sfeervolle foodtrucks en winters entertainment in de stijl van de Royal Christmas Fair. Ook organiseert de Denneweg vanaf 14 december op de vrijdagen en zaterdagen voor het eerst de Denneweg Winter Days met sfeervol winterentertainment. De winkels in de binnenstad zijn in aanloop naar de feestdagen extra lang geopend zodat echt iedereen tijd heeft om het prefecte kerstcadeau te vinden. Op Nieuwjaarsdag zijn ook een aantal grote warenhuizen in de Binnenstad Den Haag geopend.

 

 

Januari en februari staan in het teken van uitwaaien en actieve evenementen zoals de Unox Nieuwjaarsduik op Nieuwjaarsdag. Voor de twaalfde keer wordt Cool Event Scheveningen georganiseerd met de 600 m² grote schaatsbaan Kurhausplein on Ice. Van zaterdag 1 december t/m half januari is er naast de Pier opnieuw een super ‘coole’ Ice Roetsjbaan en een bijzondere IJsbeeldententoonstelling op het strand.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.