Bezoek de Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven

Vanaf de Sinterklaasintocht tot de laatste schaatsronde in het nieuwe jaar: de komende tijd vind je in Eindhoven fijne winterse evenementen die je in de juiste feeststemming brengen. Of je nu van schaatsen of shoppen houdt: het Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven komt er weer aan!

Startsein van het Fijne Feestdagen Festival was de intocht van Sinterklaas op 17 november. Tot en met het begin van het nieuwe jaar vind je nog meer gezellige en knusse activiteiten in de binnenstad.

Grote Pieten Parade

Op zondag 2 december is het Pieten feest in Eindhoven. Zo’n 50 Muziekpieten, Pepernotenpieten en andere vrolijke Pieten brengen een bezoek aan het centrum van Eindhoven. Voor kinderen en ouders valt er volop te genieten in een leuke en gezellige sfeer. De muzikaalste Pietenkapel van Nederland is er ook bij, dus hou je niet in en zing uit volle borst alle Sinterklaasliedjes mee. Even uitrusten kan tijdens een gratis ritje in de Pietentrein.

 

 

IJsbaan op de Markt

Van 14 december 2018 t/m 6 januari 2019 ligt er weer ijs op de markt in Eindhoven en kan er naar hartenlust geschaatst worden! De kunstijsbaan van ruim 500 vierkante meter is dit jaar voor het eerst bijna helemaal overdekt en zorgt voor fijne feestelijke gezelligheid in Eindhoven, ook met minder weer! Naast de ijsbaan vind je het gezellige ijsbaan café. Hier kun je fijn komen opwarmen op het gezellige verwarmde overdekte terras onder het genot van een hapje of drankje.

In de eerste week, van 17 t/m 21 december kunnen scholen tegen een aangepast tarief komen schaatsen en ook groepen en bedrijven kunnen terecht voor een winters schaatsuitje.

Nieuwe activiteiten op de ijsbaan!

Het ijsbaan programma is dit jaar met nieuwe activiteiten uitgebreid. Zo is elke donderdagavond ‘Foute’ kersttruien avond en krijg je op vertoon van je ‘foute’ kersttrui korting op de entree prijs. Op vrijdagavond mogen de schaatsen van de vloer tijdens de gezellige disco avond. Ook aan de (hele) kleintjes is gedacht. Elke dinsdagochtend kunnen de allerkleinsten in alle rust komen schaatsen, voordat de oudere en meer ervaren schaatsers het ijs op mogen. Kom je ook schaatsen?

 

 

Fakkeltocht

Traditioneel wordt in Eindhoven op 24 december (kerstavond) de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen. De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.