Dit zijn de 5 meest fotogenieke plekken van La Palma

Kleinschalige logeeradressen met een authentiek karakter zijn in trek bij veel Nederlandse toeristen: het ultieme ‘home away from home’-gevoel. De Canarische vakantiebestemming La Palma past goed bij deze trend: het eiland kent geen massatoerisme en het accommodatieaanbod bestaat er vooral uit karakteristieke ‘casitas rurales’.

In deze sfeervolle, op zichzelf staande vakantiehuizen waan je je als toerist even ‘een La Palmees’. Cinematograaf Marten van Dijken woont en werkt op La Palma en kent de meest fotogenieke plekken van het eiland op zijn duim: Instagramwaardige plaatjes gegarandeerd. Zijn 5 meest fotogenieke plekken van La Palma:

1. Playa de Nogales: natuurfoto’s

“Een afgelegen strand met hoge steile wanden die het compleet afschermt van de buitenwereld. Via een kronkelend wandelpad, met meerdere stenen trappen, daal je in vijf minuten af naar het strand, dat ineens opduikt na de laatste bocht. Een echte ‘hidden gem’. Vanwege de sterke stroming in het water wordt sterk afgeraden hier te zwemmen, maar pootje baden tot je enkels kan zeker! Maak op deze plek prachtige natuurfoto’s en filmopnames. Bij zonsopgang creëert het ochtendlicht de meest bijzondere kleuren en contrasten.”

 

Lees ook dit artikel: Verrassend La Palma

 

2. Roque de los Muchachos: familieportretten

“Als hoogste punt van het eiland ligt deze plek voor de hand als een van de beste voor een weergaloos uitzicht. Door de hoge ligging is het er een stuk kouder dan aan de kust en vang je meestal veel wind. Desalniettemin is het een ideale locatie voor een goede groepsfoto of zelfgemaakte ansichtkaart, aangezien je vlakbij op de parkeerplaats kunt parkeren en geen uren over onbegaanbare paden hoeft te klauteren om bij dit punt te komen. Wel zo makkelijk! TIP: niet alleen bij opkomen en ondergaan van de zon is deze plek mega fotogeniek, ook ‘s nachts! La Palma is een Dark Sky Reserve, wat betekent dat er weinig lichtvervuiling is waardoor je de sterren en de Melkweg uitstekend kunt zien! Stel je camera in op een langere sluitertijd en vereeuwig de sterrenhemel.”

Llano de las Brujas

3. Llano de las Brujas: Instagramwaardige foto’s

“Op 1000 meter hoogte ligt deze vlakte, die vertaalt ‘de heksenvlakte’ heet. Waar die naam precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar met het zwarte zand, de kraterwanden en de donkere sterrenhemel is het niet moeilijk voor te stellen dat er heksen voorbij vliegen op bezemstelen. In het voorjaar, in maart, is deze plek extra betoverend. Dan staat de Pico de Graja (kraaienbek) in bloei. Dit plantje kleurt de gehele vlakte dieprood. Deze bijzondere gloed vang je het best tijdens de laatste zonuren van de dag wanneer de lage zon een prachtig warm licht met lange schaduwen produceert.”

 

 

4. Garafía: avontuurlijke foto’s

“In het noordwesten van La Palma, tussen ravijnen en kliffen, ligt de regio Garafía. De natuur is hier ruig en de dorpen zijn minder gemakkelijk bereikbaar. De rust en ongereptheid hier is vooral populair onder buitenlandse toeristen die er voor een paar mooie kiekjes komen of op zoek zijn naar een fijn vakantiehuis op een rustige plek. De originele bewoners zijn veelal verhuisd naar grotere plaatsen op het eiland of het vaste land. Daardoor voel je in sommige dorpen een melancholische, historische sfeer die goed te vangen is door de lens van een camera. Avontuurlijke fotografen mogen deze regio zeker niet overslaan wanneer ze op zoek zijn naar verlaten stranden, ruige ravijnen en een glimp naar het verleden.”

Garafia

5. Santa Cruz de La Palma

“Als laatste, maar zeker niet de minste, de tip om ook in de hoofdstad van het eiland je camera bij de hand te houden. In deze stad, die bijna dorps aandoet, heeft iedere straat een verhaal. Er zijn prachtige klassieke herenhuizen te vinden, maar ook schattige appartementen met houten balkons in allerlei kleuren. Vergeet ook niet naar beneden te kijken, want in sommige straten zijn de kiezels en stenen in bijzondere patronen gelegd.”

6. Extra tip: Canarisch Carnaval

“Carnaval op La Palma wordt heel anders gevierd dan elders ter wereld. Waar men meestal zo uitbundig mogelijk uitgedost de straten op gaat, zie je in La Palma alleen mensen met witte kledij en witte Panama-hoedjes. Dit heeft te maken met een traditie die is ontstaan tijdens de 19e eeuw. De La Palmezen vierden de terugkomst van ‘los Indianos’, de eilandbewoners die vertrokken waren naar Cuba om daar vermogen op te bouwen. Onder begeleiding van Cubaanse muziek, loopt de stoet carnavalsvierders naar de haven om symbolisch de terugkerende eilandgenoten te ontvangen. Eenmaal terug in de stad bekogelt men elkaar met wit kalkpoeder, bij wijze van zegening. Een bijzondere gewaarwording, het lijkt een een mix van Caribisch carnaval met het Indiase feest holi, maar dan compleet in het wit. Dat levert mooie plaatjes op, maar pas wel op met het witte stof en je camera!”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.