Bekijk de spectaculaire internationale acts bij eerste vuurwerkvliegshow van Nederland

De Zweed Johan Gustafsson, de Britse acts AeroSPARX en Otto The Helicopter en de Nederlandse acts Dutch Rush Aerobatics en Vliegclub Rotterdam vormen het programma voor de allereerste Nederlandse vuurwerkvliegshow. Zaterdag 1 december schitteren vliegtuigen en helikopter in de adembenemende Scheveningen Light Air Show boven zee. De show is vanaf het strand van Den Haag Scheveningen om 16.25 uur te aanschouwen. Gratis te bezoeken en onderdeel van The Hague HighLights en Feest aan Zee.

Bezoekers worden vanaf het strand bij Scheveningen-Bad getrakteerd op een 65 minuten durende vliegshow. Het programma is nauwkeurig bepaald op basis van de zonsondergang (16.36 uur) en verleende toestemming van de Nederlandse Luchtvaartautoriteit (ILT).

Vliegclub Rotterdam start met een ‘warming-up’ voor het publiek, een formatievlucht zonder vuurwerk. Daarna komt ‘Otto, the Helicopter’ in actie, bestuurd door de internationaal befaamde piloot Brendan O’Brien. Frank van Houten (Dutch Rush Aerobatics) de enige Nederlandse piloot die pyrotechnische shows geeft, maakt daarna zijn opwachting. Hij deed met zijn Sukhoi 26 MX dit al op vele plekken ter wereld, maar nog nooit eerder in Nederland. De jonge Zweed Johan Gustafsson is tweevoudig wereldkampioen aerobatic zweefvliegen en de vierde act van het programma. Het Britse AeroSPARX geeft de absolute finale van de airshow. Het enige team dat ’s avonds vliegt in formatie, luchtstunts uithaalt én vuurwerk afsteekt.

 

 

De Haagse wethouder Economie Richard de Mos, verantwoordelijk voor Feest aan Zee, is zo trots als een pauw op de vuurwerkvliegshow. “Dit is uniek en zeer innovatief. Het is de eerste keer in Nederland dat we dit doen. Veel Scheveningers hebben hier bovendien om gevraagd; het past dan ook uitstekend bij onze badplaats en Den Haag als dé stad aan zee! Iedereen is van harte welkom om naar onze mooie stad te komen!”

Praktische informatie

De show vindt boven zee plaats, ter hoogte van Museum Beelden aan Zee / Paviljoen de Witte en is uitstekend vanaf de boulevard en het strand te aanschouwen. De show start om 16.25 uur. Let op: dit is veertig minuten later dan eerder gecommuniceerd. Indien de show door slechte weersomstandigheden op zaterdag 1 december afgelast wordt, kan de show naar zondag 2 december worden verplaatst. Via social media van de organisatie wordt hierover gecommuniceerd.

 

 

Scheveningen Light Air Show wordt georganiseerd door Scheveningen Light Walk en is onderdeel van The Hague HighLights, een reeks van lichtevenementen van Feest aan Zee in november en december.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.