27 sterrenrestaurants in MICHELIN Guide Bangkok

De tweede editie van de MICHELIN Guide in Thailand, de MICHELIN Guide Bangkok, Phuket and Phang-Nga 2019, is uitgebracht. Dit is de eerste editie met uitgelichte gebieden buiten Bangkok, namelijk Phuket, Phang-Nga en Bangkok’s omliggende provincies (Nonthaburi, Phantum Thani, Nakhon Pathom, Samut Sakhon en Samut Prakan). De nieuwste editie bevat 217 restaurants en 67 hotels waaronder vier tweesterrenrestaurants, met één nieuwkomer, en 23 restaurants met één Michelinster, waarvan 10 nieuwkomers.

Complete dinerervaring

Gwendal Poullennec, International Director van de MICHELIN gidsen zegt over de selectie van 2019: “De selectie van dit jaar laat de diversiteit van culinaire ervaringen zien, in en buiten Bangkok. We hebben ook de populaire trend van het fijnproeversmenu zien opbloeien, waarbij chefs met veel aandacht een complete dinerervaring samenstellen.”

 

 

In de 2019 editie behouden alle tweesterrenrestaurants van de vorige editie, Gaggan, Le Normandie, en Mezzaluna, hun onderscheidingen. De enige verandering is Sühring, die van één naar twee sterren gaat, waar de chef-broers Mathias en Thomas Sühring unieke en hedendaagse, Europese gerechten bereiden met hun eigen moderne, Duitse kookstijl.

Nieuwe titels

Van de 23 restaurants met één ster in de laatste editie zijn Le Du en Gaa de enige twee restaurants die van de ‘Plate’, een titel gegeven aan restaurants voor goede maaltijden met verse ingrediënten en prima bereiding, naar een ster zijn geklommen. Acht ondernemingen zijn nieuwe namen, waarvan er vijf in het centrum van Bangkok zijn gevestigd. Canvas, een restaurant waar kunst en eten elkaar treffen en elk gerecht er als een kunstwerk. Methavalai Sorndaeng, waar loyale klanten al meer dan 60 jaar komen voor zijn gerechten met een explosie van smaken en geraffineerde complexiteit.

 

 

R-Haan, een restaurant dat authentieke Thaise gerechten van de regionale en Royal Thai keuken biedt. Saawaan, waar een vast tien gangenmenu van de authentieke Thaise keuken de enige optie is, die je meenemen op een reis door Thaise smaken, cultuur en kunst. Sorn, een restaurant met de focus op verloren recepten en de kunst van de keuken van zuid Thailand door het gebruiken van duurzaam ingekochte ingrediënten van een vertrouwd netwerk boeren en vissers, en geraffineerde en verfijnde kooktechnieken.

Bangkok en omstreken

De andere twee restaurants met één ster zijn te vinden in Bangkok’s directe omgeving. Ruean Panya (in de Samut Sakhon provincie), een familiebedrijf dat wordt gezien als een verborgen parel met een geweldige combinatie van eten en kunst, waar de aandacht voor detail van de chef en de complexiteit van smaken elk gerecht het wachten waard maken. Susan Thip (in de Nonthaburi provincie), een restaurant middenin een weelderige tuin, waar zijn verfijnde keuken is geïnspireerd door royale recepten. Een restaurant in Phuket is bekroond met een ster: PRU, een geraffineerd restaurant in een luxueus villapark biedt delicate gerechten, gemaakt met ingrediënten geteeld in zijn eigen 96 hectare organische boerderij, zelfs de boter is huisgemaakt met melk uit Krabi. Daarnaast hebben drie restaurants die al een ster hadden, namelijk Elements, Nahm en Saneh Jaan, deze titel behouden, met nieuwe chefs aan het roer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.