Bezoek de spectaculaire lichtfestival in Ouwehands Dierenpark

De honderden lichtgevende kunstobjecten, die na een reis van 10.947 kilometer in Ouwehands Dierenpark voor het China Light Festival zijn aangekomen, worden nu met man en macht opgebouwd. Van 30 november t/m 6 januari 2019 toveren de metershoge Chinese lichtkunstwerken het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor jong en oud. Ontdek de magie van het Oosten en ga mee op reis langs de indrukwekkende lichtobjecten die gemaakt zijn door Chinese kunstenaars.

Made in China

Ouwehands Dierenpark organiseert het China Light Festival in samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture. Begin november is een groep Chinese lichtkunstenaars in Rhenen gearriveerd. Momenteel zijn zij druk bezig om met grote zorgvuldigheid alle verschillende onderdelen van de kunstwerken in elkaar te zetten. Zij transformeren de in China handgemaakte constructies tot imposante 3D-lichtsculpturen waarvan sommige wel 8 meter hoog zijn. Dit Chinese vakmanschap is sinds de komst van deze lichtkunstenaars voor de gasten van het dierenpark te volgen. De eerste landschappen beginnen vorm te krijgen zoals het sprookjesachtige gebied van de herten en het winterse tafereel met ijsberen.

 

 

Chinees cultureel erfgoed

De lichtkunstwerken zijn allemaal vervaardigd door ambachtsmensen uit Zigong, dat in de Chinese provincie Sichuan ligt. Deze stad staat bekend om haar lichtfestival. Sichuan is ook de provincie waar de twee reuzenpanda’s vandaan komen die sinds 2017 in Ouwehands Dierenpark verblijven. In China zijn lichtfestivals een traditie en behoren deze fantastische decors zelfs tot cultureel erfgoed.

Chinese activiteiten

Het programma staat tijdens China Light boordevol activiteiten en shows waarbij de Chinese cultuur centraal staat. Kom genieten van Chinees live-entertainment zoals drakendansers, een traditionele leeuwendans, bekijk Chinese handwerken zoals het beschilderen van Chinees porselein, ervaar de sfeervolle Chinese muziek, ga op bezoek gaan bij Professor Panda en leer tijdens de te boeken rondleiding meer over Chinese mythische dieren, symboliek en legendes.

Wintershow ‘Straal’

In de sprankelende familievoorstelling ‘Straal’ neemt koning Winter je mee in zijn bijzondere winterse wereld. Een sprookje waarin hij het laat sneeuwen en je meeneemt naar het prachtige laaghangende winterlicht. Alleen blijkt niet iedereen van het winterlicht te houden… Dit muzikale sprookje over licht en donker zit vol humor, verwondering en laat iedereen stralen! De wintershow is te zien in de weekenden van december, tijdens de kerstvakantie en in alle weekenden van januari 2019.

 

 

Openingstijden

China Light is in de periode van 30 november t/m 6 januari 2019 van 17.30 uur tot 21.00 uur te bezoeken. Ga voor de China Light Festival avonden, de openingstijden en het bestellen van tickets met korting op de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.