Bezoek snel de Europese Kerststad 2018 Valkenburg

De vorig jaar uitgeroepen ‘Beste Kerststad in Europa’ opent haar deuren op vrijdag 16 november en is dit jaar completer dan ooit. Met dit jaar Santa’s Post Office en KinderKerststad Valkenburg als nieuwe trekpleisters en allerlei Noviteiten bij de bestaande attracties. Ondergronds zijn de kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot te bezoeken. Kerstminiaturen vindt u in Mergelrijk en wat te denken van de Lichtshow ‘WISH’ in de Romeinse Katakomben.

Bezoek ook de ‘Winter Wonderland’ zandsculpturen in de Wilhelminagrot. Of kom naar Santa’s Village, Santa’s Giftfactory, Santa’s bedroom of het winterse Sprookjesbos. Daarnaast trakteert Valkenburg bezoekers iedere woensdag en zaterdag op de ‘Christmas Fairytales parade’. En tijdens de culinaire wandeling Route d’Amuse proeft u diverse amuses bij de Valkenburgse restaurants.

 

 

KinderKerststad Valkenburg

Op woensdagmiddag (van 16 november tot 9 januari) verandert Valkenburg in ‘KinderKerststad’. Kinderen staan dan helemaal centraal in het activiteitenprogramma. Denk bijvoorbeeld aan een culinaire kinder-hapjes wandelroute, theaterprogramma’s en schaatsen. Bovendien ontvangen de eerste 300 bezoekers van KinderKerststad een VIP-ticket waarmee ze toegang krijgen tot een speciaal vak op het Walramplein om de kerstparade te bekijken. De VIP-tickets worden uitgegeven bij: Kerstmarkt Gemeentegrot, Kerstmarkt Fluweelengrot, Miniatuurwereld in MergelRijk, Winter Wonderland Wilhelminagrot, Winters Sprookjesbos en Santa’s Giftfactory.

Andere Noviteiten

De Christmas Parade is dit jaar verlengd en er zijn publieksvakken opgesteld. Op de plek waar de kerstparade start, staat dit jaar Santa’s Mailbox waar bezoekers dagelijks hun kerstwensen en brieven kunnen posten voor de kerstman. De kerstman leegt hier voorafgaand aan de parade – samen met zijn elfen – tweewekelijks de box. De Romeinse Katakomben tonen dit jaar de lichtshow ‘WISH’, een ondergrondse lichtexpositie. Speciale lichteffecten schijnen dit jaar ook op de nieuwe mega kerstboom op het vernieuwde Walramplein en is er een grote verlichte kerstboom op het Theodoor Dorrenplein.

 

 

Online tickets voor de diverse activiteiten kunnen besteld worden via de ticketshop, ook zijn er combinatietickets te verkrijgen voor verschillende attracties samen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.