Meld je aan voor de lezing Kasteel op de Kaart

Zaterdag 17 november staat bij Kasteel Hoensbroek het ‘Kasteel op de Kaart’. Oude kaarten kunnen ons veel vertellen over de geschiedenis van het landschap, de dorpen en de kastelen. Daarover geeft Elyze Storms van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap om 11.00 uur een kinderlezing voor kinderen van 7- 12 jaar.

De kosten zijn € 5,00 euro per kind en ouders zijn gratis. Dit is inclusief de entree voor Kasteel Hoensbroek! Dat biedt dus de gelegenheid om na de lezing samen uitgebreid op ontdekkingstocht door het kasteel te gaan. Let op: er is maar een beperkt aantal plekken voor de lezing. Aanmelden is daarom noodzakelijk.

 

 

Over Limburgse kaarten en identiteit

Deze lezing staat in het teken van LIMBURG ONBEGRENSD: over het ontstaan van Limburg én de Limburgse identiteit in twee tentoonstellingen. Hoe is Limburg ontstaan door de eeuwen heen? En wat is de Limburgse DNA, die Limburgse identiteit nu eigenlijk? Ontdek het in deze twee – prachtig op elkaar aansluitende – tentoonstellingen in Kasteel Hoensbroek. Nog tot 13 januari 2019.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.