Zuid-Limburg weer in Sustainable Top 100 wereldwijd

De regio Zuid-Limburg is voor de tweede maal een duurzame toeristische trekpleister die mondiaal meetelt. Dat blijkt uit de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ die Zuid-Limburg gisterenavond in Cascais (Portugal) – in het museum ‘the Presidency of the Republic’– officieel kreeg.

Directeur van de VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra, nam de felicitaties in Cascais mede namens gedeputeerde Eric Geurts van Provincie Limburg in ontvangst. De prijs geeft de regio in de toekomst nieuwe communicatiekansen richting de gast, omdat Zuid-Limburg nu onderdeel gaat worden van een digitale duurzame kaart die op de website van de VVV gaat verschijnen.

Regio is duurzaam in meerdere opzichten

De Provincie krijgt de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ onder andere vanwege de continue investering van alle samenwerkende partijen voor de kracht en instandhouding van ons landschap, de aandacht voor het behoud en gebruik van monumenten en voor de focus op wat de regio uniek maakt als toeristische bestemming. Daarnaast wordt de Provincie geprezen voor de blik op de toekomst, voor wat betreft verduurzaming. Bij nieuwe bedrijven en investeringen wordt altijd scherp gekeken naar het ‘duurzaamheidlabel’. Ook de nieuwe provinciale innovatie-voucher regeling voor de toeristische sector die gedeputeerde Geurts (toerisme) recent presenteerde, past naadloos binnen de Top 100 criteria.

 

 

Toerisme zonder grenzen

Bij al deze toeristische duurzaamheidambities is grensoverschrijdend samenwerken de rode draad. In absolute zin houdt het Zuid-Limburgs landschap weliswaar op bij de grens, in de praktijk laat de weelderige Euregionale natuur zich niet inkapselen door fictieve scheidslijnen. Daarom is samenwerking met onze Belgische en Duitse buren van essentieel belang. Zuid-Limburg is voor de tweede keer, net als in 2016, de enige niet-kust bestemming in Nederland die in de top 100 staat.

 

 

Succesvol vervolg op Parkstad-prijs

In 2016 ontving de regio Parkstad Limburg al de erkenning voor beste toeristische bestemming wereldwijd, een internationale prijs die in Dallas (USA) door het World Travel & Tourism Council werd toegekend. Met name het transformatieproces dat in de regio Parkstad heeft plaatsvonden in de afgelopen decennia, werd geroemd. Gedeputeerde Eric Geurts: “Ook nu weer wordt Zuid-Limburg beloond voor haar inspanningen op toeristisch gebied. We blijven investeren in de kwaliteit van onze toeristisch-recreatieve sector, zodat we een toekomstvast product kunnen bieden. Daarbij telt het landschap, maar zeker ook het ondernemerschap.”

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.