6 bijzondere plekken om te overnachten in Tunesië

Grotwoning in de woestijn, strak boutique hotel of vijfsterren luxe aan zee? Tunesië heeft verrassende slaapadressen om uit te kiezen. Een selectie van 6 bijzondere overnachtingen in het land van de zon, souks en Sahara.

1. Boutique style in de Medina van Tunis: Dar Ben Gacem

Slapen in het hart van Tunis met de souk El Attarine, de Zitouna moskee en de stadspoort Bab el Bahr om de hoek? Het kan in Dar Ben Gacem, een prachtig boutique hotel verstopt in een traditioneel Tunesisch huis uit de 17e eeuw op nummer 38 van Rue du Pasha. De 7 kamers zijn stuk voor stuk anders, het interieur een mix van vintage en Tunesisch handwerk. De binnentuin, het dakterras en het local food van chef-kok Amel maken het af.

 

 

2. Statige villa in Sidi Bou Said: La Villa Bleue

Bij het super fotogenieke, geheel in blauw met witte tinten geschilderde Sidi Bou Said hoort een bijpassend, charmant hotel. Het intieme, vijfsterren La Villa Bleue met zicht op de helderblauwe Middellandse Zee is dan een schot in de roos. De slechts 13 kamers en suites hebben een Arabisch-Andalusisch interieur en alle faciliteiten die je wenst. Fijne extra’s: het restaurant gerund door Michelinsterren-chef Jean François Issautier, twee zwembaden en een spa met hammam.

3. Golfen en vijfsterren luxe in Gammarth: The Résidence Tunis

In Gammarth, op zo’n 15 km rijden vanaf hoofdstad Tunis, met zicht op de Golf van Tunis, ligt het vijfsterren Résidence Tunis te blinken in de zon. De grote troeven: een 18-holes golfbaan ontworpen door Robert Trent Jones II, twee zwembaden, een Thalasso-Spa en tot wel 6 restaurants met diverse wereldkeukens om uit te kiezen. De kamers met zee- of tuinzicht zijn ruim, smaakvol en van alle hotelgemakken voorzien.

4. Frans design tussen de dadelpalmen in Nefta: Dar HI Life

De immense Sahara, het zoutmeer Chott el Djerid en dadelpalmoases zetten de toon in Tozeur en Nefta. In dit decor is het eigentijdse designhotel Dar Hi Life neergestreken. Een uniek overnachtingsadres met 18 kamers met 4 verschillende concepten en gezichtspunten. Zo kies je uit zicht op het dorp, de woestijn of de oase. Het ontwerp is van de hand van de Franse designer Matali Crasset en houdt het midden tussen een maison-d’hôtes en futuristische eco-lodge. Inclusief verwarmd buitenzwembad, hammam, spa en een restaurant met lokale, organic cuisine op het menu.

 

 

5. Slapen met street art rondom op Djerba: Hotel Dar Dhiafa

Hotel Dar Dhiafa ligt op het mooie eiland Djerba in het dorp Erriadh, zo’n 10 minuten rijden vanaf de haven van het levendige Houmt Souk. Het is een plek om tot rust te komen in een intieme setting. Dat kan in een van de 15 fraaie kamers in modern-traditionele stijl, bij de twee zwembaden of met het restaurant dat Mediterrane en Tunesische specialiteiten serveert. Dhiafa ligt op loopafstand van de ruim 150 verbluffende street art kunstwerken van het project Djerbahood.

6. Duurzame grotsuites nabij Tataouine: La résidence Kenza

Wie in een echte grotwoning wil overnachten, zet koers naar Kenza Résidence in het historische dorp Chenini in de Tataouine-regio. Een bijzondere, duurzame accommodatie met 7 traditionele kamers voor in totaal 30 gasten. Kenza staat voor puurheid, eenvoud en originaliteit en heeft een typisch grotrestaurant waar je traditionele streekgerechten proeft. Met de grotwoningen wil eigenaresse Nedra Boulila reizigers iets meegeven over de Berber-cultuur en -geschiedenis en bijdragen aan werk voor de lokale bevolking.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.