Amsterdam introduceert duurzaam kruidenconcept Hrbs

Het duurzame, Amsterdamse kruidenconcept Hrbs bestaat inmiddels meer dan een jaar en is werkzaam in verschillende keukens zoals bijvoorbeeld het circulaire Circl. Paviljoen van ABN Amro, Hilton Double Tree, De Bijenkorf, The Green House, Hotel Andaz, Hotel Zoku, Hotel Arena, La Place Nijmegen en het Artemis Hotel. Hrbs levert gewassen en kruiden in circulaire tray’s vanuit een lokale kwekerij. Vanwege het grote succes gaat Hrbs nu een intensieve samenwerking aan met Sligro / Smeding Groenten en Fruit.

Het Amsterdamse kruidenconcept Hrbs | De Bloomon voor verse kruiden

Het Amsterdamse kruidenconcept Hrbs is een service die ervoor zorgt dat er altijd verse kruiden en gewassen klaar zijn om te oogsten in je restaurant, hotel of kantoor. In plaats van potjes of losse plastic bakjes kiest Hrbs ervoor de kruiden te kweken in een grote herbruikbare kweekbak of ‘tray’. Door de kruiden zo lang mogelijk levend te houden en op het laatste moment te oogsten, is de smaak vele malen intenser. Hierdoor zijn minder kruiden nodig en dat is natuurlijk win-win.

 

 

De kruiden hebben een waterbassin en eventueel een groeilicht nodig om te kunnen groeien. Daarom worden de kruiden in een speciaal ontworpen meubel geplaatst die deze 2 elementen bevat. Wanneer alle kruiden zijn geoogst wordt er een nieuwe, volle tray geleverd door Hrbs. De aarde die gebruikt is voor de eerste oogst, wordt naar de composthoop gebracht en de lege tray wordt opnieuw gebruikt.

Elke dag oogsten en groen geeft meer dan alleen sfeer

We worden steeds bewuster van de natuur om ons heen. Planten hebben niet alleen meer de functie van ‘sfeermaker’ maar staan tevens symbool voor het weer in contact komen met de natuur en het toevoegen van frisse lucht in de openbare ruimte. Dit is dan ook een van de doelen van Hrbs, het ‘vergroenen’ van de omgeving, naast dat zij op een duurzame en circulaire manier voedsel produceren.

 

 

Samenwerking met Smeding Groente en Fruit

Smeding Groente en Fruit gaat vanaf nu een samenwerking aan met Hrbs. De ambitie van Smeding is om duurzame en innovatieve totaaloplossingen aan te bieden binnen de foodservice en het concept van Hrbs past hier goed bij. Samen zijn ze in staat om een duurzame bijdrage te leveren aan een nieuwe manier van versbeleving binnen de horeca. De kruiden en gewassen zijn al te vinden in verschillende hotels en horecagelegenheden en vanaf nu ook te bestellen bij Sligro Amsterdam en Den Haag.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.