Probeer Chun bings en Jianbings bij Junzi Kitchen

Junzi Kitchen is een modern fast-casual restaurant met op de menukaart onder meer Noord-Chinese ‘bings’ en noodles. Het restaurant werd opgericht door een aantal afgestudeerde Chinese studenten aan de Yale University en heeft locaties in New Haven en New York City, Amerika. Met het concept wilt Junzi Kitchen Chinese culinaire tradities combineren met nieuwe ideeën. Hun missie: meer mensen en culturen via eten met elkaar verbinden. De bings & Jianbings krijgen veel aandacht als Chinees streetfood!

Wat zijn Chinese chun bings & Jianbings?

Op het menu bij Junzi Kitchen vind je vooral veel noedels en de Chinese bings. De chun bings maken ze zelf en het is een Noord-Chinees dun, geperst deeg, dat kan worden vergeleken met een burrito. Deze Chinese wrap vullen ze met een mix van gestoofd vlees, saus en geroerbakte en gepekelde groenten. Het restaurant biedt vijf aanbevelingen van de chef maar gasten kunnen ook creatief hun eigen bings samenstellen. Verder staat er op het menu ook een Jianbing als ontbijt. Een Jianbing is een ei-crêpe met een crunch. Hoewel we in Nederland nog geen soortgelijk concept hebben gespot, worden ze echter in in Soho, Londen al wel geserveerd bij Pleasant Lady Jianbing Trading Stall. Volgens een artikel van Baum + Whiteman zijn er meerdere zaken in de VS die deze bings op de menukaart hebben staan, er wordt zelfs een Mc-Jianbing verkocht in China!

 

 

Junzi Kitchen | Noodle bowls

De noedels worden zonder bouillon geserveerd en gemixt met een saus, gestoofd vlees, groenten en andere garnering. Het zijn brede noedels met een verschillende texturen en diktes. De standaard noedel is afkomstig uit de Qin-dynastie, de eerste keizerlijke dynastie van China. Ze serveren ook lente-noedels die afkomstig zijn uit het stroomgebied van de langste rivier in Azië, de Yangtze-rivier. Deze noedels zijn dunner en worden het vaakst gegeten met groenten en lente-uitjes. Ze heten lente-noedels als eerbetoon aan het seizoen waarin ze het vaakst worden gegeten.

 

 

Naast de bings en noedels in Noord-Chinese stijl biedt Junzi Kitchen ook menu’s die wat meer experimenteel zijn. Dit gebeurt tijdens de ‘Junzi After Hours’ en een Chef’s Table, een vijf-gangen menu dat maandelijks plaatsvindt. Junzi Kitchen opende net haar tweede locatie in Greenwich Village in New York City en opent binnenkort nog een Midtown-locatie naast Bryant Park.

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Junzi Kitchen | Chef Lucas Sin

Chef Lucas Sin opende zijn eerste restaurant toen hij 16 was, in een verlaten krantenfabriek in zijn woonplaats Hong Kong. Hoewel hij jarenlange Cognitive Science en Engels studeerde op Yale, runde hij ook daar al een studentenkamer restaurant, wat bekend stond als Y Pop-up. Lucas heeft ook gewerkt bij Kikunoi Honten in Kyoto, Modernist Cuisine in Seattle en Nur in Hong Kong (inmiddels gesloten).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.