Eurail en National Geographic bieden Chinese toeristen unieke reiservaring naar Europese UNESCO locaties

Ter gelegenheid van het EU-China Tourism Year, heeft het Nederlandse Eurail, aanbieder van de Eurail treinpassen, een partnership gesloten met National Geographic en Travelport. Doel van de samenwerking is om Chinese reizigers door middel van een aantal geselecteerde treinreizen kennis te laten maken met het culturele erfgoed van Europa.

Het consortium werkt nauw samen met de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) om Chinese bezoekers de minder bekende kanten van Europa te laten ontdekken. Daarvoor hebben zij een aantal culturele treinreisroutes samengesteld op een speciaal voor dit doel opgezette website. Alle routes zijn te bereizen per trein met een Eurail treinpas waarmee niet-Europeanen tussen meer dan 40.000 bestemmingen in 28 Europese landen kunnen reizen.

 

 

Het project is onderdeel van een grotere campagne, het “EU China Tourism Year”, mede gefinancierd door de Europese Commissie, in samenwerking met de European Travel Commission (ETC). De campagne is ontwikkeld om in 2018 en 2019 tienduizenden Chinese toeristen naar Europa te trekken. Doel van het project om reizigers te inspireren relatief onbekende bestemmingen te ontdekken voor een betere spreiding van het aantal toeristen dat Europa bezoekt.

 

 

Carlo Boselli, General Manager van de Eurail Group G.I.E., het bedrijf achter de Eurail treinpas: “De trein is een van de meest bijzondere manieren om Europa te ontdekken. Per trein kunnen bezoekers zowel de beroemde attracties bereiken maar ook meer afgelegen plekken bezoeken terwijl ze onderweg van het mooie landschap genieten en zich niet druk hoeven te maken over de te nemen route. We zien dat de reisvoorkeuren van Aziatische toeristen zich snel ontwikkelen en dat ze grote toeristische attracties steeds meer mijden en voor minder druk bezochte plekken kiezen.”

Cat Hai Chiem, Business Development Manager bij Eurail.com, de officiële webshop voor de Eurail treinpas: “We zijn al meer dan zes jaar actief op de Chinese markt en hebben in die periode waardevolle inzichten gekregen in het gedrag van Chinese reizigers. Zo zijn ze bijvoorbeeld veel digitaler geörienteerd vergeleken met andere markten. Door onze kennis over de Chinese markt te combineren met de expertise van onze partners in dit consortium, hebben we een mobiele website gebouwd die bijdraagt aan een unieke reiservaring, van inspiratie tot boeking.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.