Dit zijn de stappen om eenvoudig je Egypte visum aan te vragen

Heb je de piramides altijd al met eigen ogen willen zien? Voor je vakantie naar Egypte heb je een visum nodig. Je kunt het visum voor Egypte snel en makkelijk online aanvragen. Dit is alles wat je moet weten om je visum eenvoudig aan te vragen.

Verplicht visum voor reizen naar Egypte

Ben je een reiziger met een Nederlands of Belgisch paspoort, dan heb je een visum nodig voor Egypte. De Egyptische overheid heeft het onlangs mogelijk gemaakt om je visumaanvraag online te regelen. Het elektronisch visum, oftewel het e-visum, kun je volledig online aanvragen. Het is niet nodig om een afspraak bij een ambassade te maken. Let op wel op dat het e-visum alleen geldig is voor toerisme en zaken. Reis je naar Egypte voor andere doeleinden? Maak dan een afspraak bij de Egyptische ambassade in Den Haag.

 

 

Geldigheidsduur en kosten

Met het e-visum mag je maximaal 30 dagen in Egypte verblijven binnen een periode van 90 dagen. Het is mogelijk om een single entry visum of een multiple entry visum aan te vragen. Een single entry visum kost €34,95 en hiermee mag je Egypte één keer in reizen. Met een multiple entry visum mag je Egypte meerdere keren in reizen binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen van het visum. De prijs voor dit visum bedraagt € 64,95. Hier vindt je alle Egypte visum kosten informatie.

Vraag je visum op tijd aan

Vraag je visum voor Egypte ruim een week voor vertrek aan. In de praktijk ontvang je je visum binnen 72 uur, soms wordt het visum echter pas na 7 werkdagen toegekend.

Het is belangrijk om te weten dat het e-visum geldig is vanaf het moment dat deze wordt afgegegeven.

Wil je het visum toch al eerder aanvragen? Wanneer je je aanvraag meer dan een maand voor de geplande aankomstdatum indient, wordt je aanvraag bewaard en vervolgens ingediend op het juiste moment.

Zo bereid je je reis naar Egypte goed voor

Zorg ervoor dat je bij aankomst in Egypte de juiste papieren bij de hand hebt. Ga na of je over al deze papieren beschikt voordat je je visumaanvraag begint.

  • Een geldig paspoort dat nog minimaal 8 maanden geldig is na de datum van aankomst in Egypte
  • Een uitgeprint e-visum
  • Een bewijs van retour- of doorreis
  • Een (uitnodigings)brief van het te bezoeken bedrijf indien je Egypte voor zaken bezoekt
  • Een (uitnodigings)brief van de te bezoeken familie indien je familie in Egypte bezoekt
  • Een bevestiging van je hotelreservering(en) en/of reisschema. Zorg dat je minstens één hotel hebt geboekt in Egypte voordat je Egypte inreist. Het is niet nodig om je vlucht naar Egypte al geboekt te hebben.
  • Let op: indien je met kinderen reist moeten zij in het bezit zijn van een visum en een eigen paspoort.

Volg deze stappen om je Egypte visum online aan te vragen

1. Ga naar de visum Egypte website en start de aanvraag. Vul het online aanvraagformulier zorgvuldig in. Het aanvraagformulier is geheel in het Nederlands.

2. Zorg ervoor dat je je paspoort bij de hand hebt tijdens de aanvraag en neem je paspoort gegevens zorgvuldig en precies over.

3. Voeg een scan van je paspoort toe op de daarvoor bestemde plek in het formulier.

4. Handig: bij enkele velden op het formulier vind je verdere uitleg. Heb je toch nog vragen over het aanvraagformulier? Kijk dan bij de veelgestelde vragen op de website of neem contact op per e-mail of telefoon tussen 08:00 en 22:00.

5. Na het invullen van het aanvraagformulier volgt de betaling. De kosten voor het e-visum kunnen per iDeal, Mister Cash of per overboeking betaald worden. Het is niet noodzakelijk om over een creditcard te beschikken.

6. Je aanvraag is afgerond en je ontvangt per e-mail een bevestiging. Hier kun je nogmaals je gegevens controleren.

7. Je ontvangt het visum binnen enkele werkdagen per e-mail. Print het visum uit voor vertrek.

 

 

Inspiratie en reisadvies voor Egypte

Laat je voorafgaand aan je reis inspireren door reisinformatie over de prachtige oudheden en stranden die Egypte te bieden heeft. Waar ga je de piramides bezichtigen? Ga je een tocht over de prachtige Nijl maken? Lees je goed in over het land en doe ook informatie op over de gebruiken en cultuur van Egypte. Bezoek voor vertrek de website van de Rijksoverheid voor het meest recente reisadvies. Blijf ook op de hoogte van het allerlaatste reisnieuws via de 24/7 BZ reisapp. Deze app kun je downloaden voor Android of iPhone of iPad. Vergeet ook niet bij je huisarts of de GGD na te gaan welke inentingen en medicijnen worden aanbevolen. Lees meer tips en reisadvies op de Egypte pagina van Verkeersbureaus.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.