Ga op winteravontuur in Zweden

Klaar voor de échte winter? De Zweedse winter ligt dichterbij dan je denkt: in Midden-Zweden kun je de perfecte wintervakantie beleven. Dalarna is niet alleen gemakkelijk bereikbaar per auto vanuit Göteborg, Oslo of Stockholm, maar heeft ook alles in huis voor een wintervakantie plús.

En die plus zit ‘m in de typische Zweedse winter activiteiten: ga op sneeuwscooter- en hondensleetocht, neem een duik in de verse poedersneeuw, verken de natuur op je snowboard of ski’s, ga ijsvissen of sneewschoenwandelen en eindig je dag in de sauna van je eigen rode huisje.

Winterbestemming: Idre Fjäll

Skiën in Zweden? Het seizoen is al bezig! Op 19 oktober jl. zijn al enkele pistes geopend in Idre Fjäll. Idre Fjäll is een begrip in de Zweedse wintersport en dat is niet voor niets. Dit gezellige dorp op nog geen 600 meter hoogte is een van de meest sneeuwzekere skibestemmingen van Zweden en het fijne is: alle activiteiten vind je binnen het dorp. Onderneem de diverse sneeuw activiteiten, leer meer over de Sámi cultuur en wellicht zie je rendieren door het dorp heen lopen. En met meer dan 40 pistes kun je er nog prima skiën ook!

 

 

Winterbestemming: Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt is een populaire familiebestemming in zowel de zomer als de winter. In het hart van de provincie Dalarna vind je deze fijne vakantieplek met heel veel verschillende vakantiehuisjes in de sneeuw, het Orsa meer en vooral van het beroemde roofdierenpark Orsa Rovdjurspark. Skiën met uitzicht op het wolvenverblijf vanuit de skilift? Je vindt het hier!

 

 

Schaatswalhalla Dalarna

Schaatsen op natuurijs, de droom van iedere schaatsliefhebber. De Zweedse regio Dalarna heeft verschillende fantastische plekken om je ijzers onder te binden en kilometers te maken. Meest bekend is het Runn-meer, tot wel 62 vierkante kilometer schaatsparadijs. In februari 2019 wordt daar ook de Runn Winterweek georganiseerd. Andere goede mogelijkheden vind je op het Siljan meer, Orsasjön, Brunnsjön en Flosjön.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.