Doe mee met de grootste groene vrijwilligersdag van Nederland

Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. De provinciale Landschapsbeheerorganisaties organiseren in samenwerking met LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 18e keer op ruim 560 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer.

De Natuurwerkdag is een groene work-out die ook bijdraagt aan het behoud van natuur en landschap. Jong en oud kunnen op deze dag buiten aan de slag. Steeds meer mensen ervaren dat bewegen en groen een positieve weerslag hebben op de algehele gezondheid. De combinatie van deze twee geeft een boost voor de deelnemer en het landschap. Op meerdere locaties zijn speciale groene work-out activiteiten.

In Overijssel is een plogactie; joggen en tegelijkertijd de natuur afvalvrij maken. Ook bijzonder: een locatie speciaal voor mantelzorgers. In Gelderland gaat een bootcampmaffia aan de slag en voor een survival workshop moet je op landgoed Boschhoeve in Friesland zijn. De dag wordt gestart met een groene warming-up om lijf en ledematen goed voor te bereiden op alle werkzaamheden.

De provinciale Landschapsbeheerorganisaties ondersteunen en organiseren in iedere provincie vele Natuurwerkdag-activiteiten in samenwerking met andere landelijke partners. Ook dit jaar doet Scouting Nederland mee op ruim 30 locaties om de jongste generatie te betrekken bij natuur en landschap. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Wegens succes herhaald; ontmoet andere singles tijdens het vrijwilligerswerk

Ook dit jaar zijn er weer single locaties! Alleenstaanden krijgen op drie locaties in Nederland de gelegenheid om in kleine groepjes of tweetallen de handen uit de mouwen te steken en op een ongedwongen wijze nieuwe mensen te ontmoeten. Na succesvolle edities zijn er dit jaar drie locaties in Overijssel, Limburg en Flevoland.

 

 

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.