Groen kamperen in duurzaam Duitsland

Nederlanders brengen jaarlijks rond de 11 miljoen overnachtingen door in Duitsland. In de zomer kruipt een aanzienlijk deel daarvan onder de wol in een tentje, caravan of camper. Wat maakt Duitsland tot een droombestemming voor kampeerders? Zeker, de scherpe prijzen, fantastische natuur en perfecte voorzieningen spelen een rol.Maar misschien ook wel het besef dat we goed voor onze mooiste plekken moeten zorgen. En dat doet Duitsland.

Duitse kampeervakantie blijft favoriet

Van eco-camping tot glamping: de laatste 10 jaar is het aantal overnachtingen op Duitse campings volgens het Duitse Bureau voor Statistiek met maar liefst 35% gestegen! Als een van de voornaamste redenen worden de aantrekkelijke prijzen genoemd. Met 5,6 miljoen campingovernachtingen is Beieren favoriet. Nederlanders brengen jaarlijks 2,2 miljoen nachten door op Duitse campings.

 

 

Eco-camping rukt op

Kamperen kan op veel manieren, maar eco-camping wint terrein! Duitsland telt maar liefst 182 ecologische campings waar CO₂ uitstoot wordt beperkt en die gebruik maken van hernieuwbare energie. Mecklenburg-Vorpommern spant met 34 eco-campings de kroon. Dat duurzaam kamperen niet duur hoeft te zijn, bewijst het Saarland. Al voor 19,25 euro per nacht sla je hier een tentje op.

 

 

From Zero to Hero

Groen kamperen in de stad

Zelfs in een grote stad kan kamperen een groen tintje krijgen. Camping Kassel ligt op een idyllisch plekje tussen stadspark Karlsaue en de rivier de Fulda. Fietsfanaten verkennen de Fuldaradweg en cultuurliefhebbers bewonderen de historische waterspelen in Bergpark Wilhelmshöhe. Tip: met de duurzame KasselCard reis je per OV snel én milieubewust naar het bruisende centrum, inclusief museumkorting!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.