Bezoek de reuzenmanta’s in Nausicaá

Bezoekers zijn het erover eens: na een paar uur ronddwalen ben je nog niet uitgekeken in Nausicaá in Boulogne-sur-Mer, aan de Franse noordwestkust. Dit spectaculaire zee-aquarium is een van de grootste van de wereld met zijn nieuwe bassin van maar liefst tien miljoen liter water. De spannendste bewoners? De reuzenmanta’s.

Een imposant zeedier: de reuzenmanta

De reuzenmanta is de grootste zeerog ter wereld: hij kan 8 meter wijd worden en 1800 kilo zwaar. Twee gigantische dieren zwemmen in Nausicáa rond tussen al even spectaculaire adelaarsroggen, duivelsroggen, grijze haaien en grote scholen andere kleinere vissoorten. De komst van twee reuzenmanta’s is voor Nausicáa de vervolmaking van de bedoeling van het grote bassin: het ecosysteem nabootsen zoals dat bestaat rond het eiland Malpelo, 500 kilometer ten westen van Colombia.

 

 

Deze wereld kan van dichtbij worden bestudeerd vanuit een 18 meter lange glazen tunnelbuis die door het aquarium loopt, maar ook vanuit een soort theater met een enorme glazen wand van twintig bij vijf vierkante meter.

 

 

Een perfecte omgeving voor een geslaagd tripje

Boulogne-sur-Mer ligt een half uur onder Calais en is de belangrijkste vissershaven van Frankrijk. Het stadscentrum is een fraaie citadel, met een belfort dat Unesco-werelderfgoed is. Niet ver weg kan je het chique Le Touquet-Paris-Plage bezoeken, maar ook de natuur van de Opaalkust lonkt. Je kunt er uitstekend wandelen, fietsen, paardrijden, strandzeilen, kajakken en kitesurfen.

In het verlengde van de Opaalkust ligt de kuststreek van Picardië, met de Baai van de Somme; één van de mooiste baaien ter wereld, een ‘Grand Site de France’. Hier kun je Frankrijks grootste kolonie zeehonden met hun jongen observeren en ook de duizenden trekvogels die op deze plek graag een rustpauze inlassen.

Een gezond ecosysteem

In deze natuurlijke omgeving voelt Nausicáa zich meer dan thuis. Het aantal dieren in dit zee-aquarium gaat richting de 60.000, verdeeld over twaalfhonderd verschillende soorten zoals pinguïns, kaaimannen, leguanen, zeeleeuwen, haaien, roggen en veel soorten vissen. Veel informatie wordt gegeven over hoe een gezond ecosysteem functioneert en hoe we ecosystemen in stand houden. Unesco heeft Nausicaá vanwege deze niet aflatende aandacht voor dit bewustwordingsproces de titel ‘Centre d’Excellence’ gegeven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.