s‘ Werelds aantrekkelijkste dierentuinen

Het is weer bijna 4 oktober, de dag waarop overal ter wereld extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Een bezoek aan een dierentuin op deze zaterdag is dan ook extra bijzonder. Wil jij op deze dag een bezoek brengen aan een van de grootste dierentuinen wereldwijd? Boekingswebsite Hotels.com leidt je langs de wereldwijde top tien van de meest aantrekkelijke en grootste dierentuinen.

Beijing

Je moet er even voor reizen, maar de Chinese hoofdstad Beijing ismet zijn grootste dierentuin van ruim 90 hectare en een bijzondere collectie aan zeldzame bedreigde diersoorten een ware must-see. Beijing lijkt daarnaast een koopje te zijn om er te overnachten. In de eerste zes maanden van 2014 betaalden reizigers uit de eurozone hier gemiddeld €82 voor een hotelovernachting, zo laat de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com zien.

Ook dichter bij huis is het bezoeken van een van s‘ werelds meest omvangrijke dierentuinen zeer aantrekkelijk. Met een gemiddelde prijs van €88 per hotelovernachting is Berlijn zeer aantrekkelijk. De dierentuin in Berlijn is sinds 1844 één van de populairste bestemmingen van Duitsland met een park dat tegenwoordig meer dan 15.000 verschillende diersoorten telt. Net als de in dierentuin in Beijing gaat ook in Berlijn de meeste aandacht uit naar de reuzenpanda.
 

 
Dierenliefhebbers met een groter budget kunnen in Europa reizen naar Bazel (gemiddelde hotelkamerprijs €140 per overnachting ), Moskou (€144) of Londen. De dierentuin in Bazel, ook wel ´de groene oase´ genoemd, staat bekend om zijn enorme aquarium met meer dan 5000 dieren. De dierentuin van Moskou is de grootste en oudste dierentuin van Rusland en is ruim 21,5 hectare groot.

De dierentuin van Londen, gelegen in het noordelijke deel van Regent ´s Park, is tegenwoordig een populair uitstapje voor reizigers met kinderen. Het park telt ongeveer 760 verschillende diersoorten en is ook bekend vanwege de scene uit de film ‘Harry Potteren de Steen der Wijzen’, die zich afspeelt in het reptielenhuis. Tijdens de eerste helft van 2014 betaalden reizigers uit de eurozone in Londen gemiddeld €154 per hotelovernachting.

De Hotels.com HPI verscheen voor het eerst in 2004 en is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De HPI vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven). De laatste HPI vergelijkt de prijzen in de eerste helft van 2014 met de prijzen tijdens de eerste helft van 2013.

Comments are closed.