Kom naar deze evenementen tijdens het winterseizoen in SalzburgerLand

De Oostenrijkse regio SalzburgerLand is in alle opzichten gereed voor het winterseizoen. Nieuwe verbindingen, nieuwe liften, nieuwe hotels en appartementen (waaronder het nieuwe Landal Resort in Maria Alm) en een hele lijst aan wedstrijden en events zetten de toon voor het komende seizoen. SalzburgerLand verwacht net als in de afgelopen jaren een prima winterseizoen met uiteraard ook erg veel Nederlandse gasten.

Nieuwe verbindingen

In de hele regio is fors geïnvesteerd in betere en snellere verbindingen. Daarnaast is er een groot aantal liften vernieuwd voor meer comfort en meer capaciteit. In het skigebied Hochkönig is een verbinding aangelegd tussen de ‘huisberg’ Natrun’ van Maria Alm en de Aberg. Hierdoor is Maria Alm nu direct verbonden met het skigebied Hochkönig, waar je nu 35 kilometer piste ter beschikking hebt, verdeeld over 5 aaneengesloten bergtoppen. Van 18 tot 20 januari is er in Bad Hofgastein een groot event ter gelegenheid van de geheel vernieuwde Schlossalmlift. Op 20 januari treedt Martin Garrix er op!

 

 

Winterseizoen vol events

Van begin november tot eind april zit de evenementenkalender in SalzburgerLand goed vol. De aftrap van het winterseizoen is op 4 november met het WOW Glacier Love Festival op de Kitzsteinhorn in Zell am See-Kaprun. Ook het eind van het winterseizoen wordt in deze plaats gevierd met het lentefestival op de Kitzsteinhorn van 26 tot 28 april. Daar tussenin vinden zo’n 35 events plaats, waaronder ook de Vierschansen tournee in Bischofshofen (5 en 6 januari), de nachtslalom voor dames in Flachau die meetelt voor de wereldbeker (8 januari) en de wereldbekerwedstrijd voor snowboarders in Gastein (8 en 9 januari).

Betoverende kersttijd

Natuurlijk zijn er overal in SalzburgerLand in de kersttijd sfeervolle kerstmarkten, waarvan de Christkindlmarkt in Salzburg een van de grootste is. Maar dit jaar is extra bijzonder, want het jubileum van het beroemde kerstlied ‘Stille nacht, heilige nacht’ wordt gevierd. Het is namelijk 200 jaar geleden dat dit kerstlied voor het eerst werd opgevoerd, en dat was in SalzburgerLand. In de hele regio worden dan ook activiteiten georganiseerd rondom ‘Stille nacht’ en er zijn veel speciale tentoonstellingen.

 

 

Uitstekend bereikbaar

Met de start van het winterseizoen gaan ook de vluchten van transavia naar Salzburg weer van start. Vanaf 15 december vanaf Amsterdam, 20 december vanaf Rotterdam en vanaf januari 2019 ook vanaf Eindhoven. De eerste drie maanden van 2019 zijn er zo’n 19 vluchten per week non-stop: dagelijks vanaf Amsterdam en Rotterdam en 5x per week vanaf Eindhoven. Vanaf de luchthaven van Salzburg zijn er aansluitend transfers te boeken naar de verschillende wintersportgebieden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.