New York is erg aantrekkelijk in de winter

New York in de winter is een heel goed idee! Verse sneeuw, romantische open haarden, een warme chocolademelktour én heel veel korting op de leukste bezienswaardigheden van de stad. Wat willen wij Nederlanders nog meer?!

St. George Theater. Foto van Julienne Schaer

St. George Theater. Foto van Julienne Schaer

Voordeligste periode

NYC & Company nodigt daarom iedereen uit om één van de mooiste, gezelligste en nu ook voordeligste periode in New York te komen ontdekken. Zo staat het winterseizoen garant voor kortere rijen bij musea en is het stukken makkelijker om een tafeltje te boeken bij je favoriete restaurant. Daarnaast is het de komende maanden ook de voordeligste periode met de beste deals bij restaurants, attracties, theaters en kun je de laagste kamerprijzen in de mooiste hotels krijgen. Doe je voordeel met deze wintertips!

 

 

Elk van de 5 boroughs is een unieke bestemming op zich. Om de hidden gems van alle wijken te ontdekken kun je terecht in NYC & Company’s Winter Guide. Hier vind je alle indoor en outdoor activiteiten in de wijken, die allemaal heel makkelijk bereikbaar zijn met het metronetwerk van de stad. “De winterperiode is één van de mooiste tijden om de stad te bezoeken, ook voor de portemonnee,” zegt Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Met nieuwe winkels, iconische attracties, world-class dining en het beste theater is New York klaar om zowel bezoekers als locals te vermaken tijdens deze koude dagen.”

 • Geniet van een espresso en authentiek Italiaans eten op Arthur Avenue, het echte ‘Little Italy’, in The Bronx.Ontdek ook zeker het Bronx Museum of the Arts, één van de vele gratis musea in de stad.
 • Neem je familie mee naar Prospect Heights in Brooklyn, bouw sneeuwforten in Prospect Park en ontdek internationale tentoonstellingen in het Brooklyn Museum. Als je in Brooklyn bent, kan een wandeltocht over de Brooklyn Bridge niet ontbreken als iconische gratis activiteit.
 • In Manhattan kun je na het schaatsen op de Wollman Rink in Central park, Rink at Rockefeller Center of de Winter Village at Bryant Park door naar het Museum of the City of New York om alles te leren over de geschiedenis en cultuur van de stad. Als je honger hebt gekregen kun je opwarmen in een van de vele populaire foodhalls, zoals de Great Northern Food Hall in de Grand Central Terminal of de nieuwste Eataly in Lower Manhattan.
 •  

   

 • Ga met de gratis Staten Island Ferry naar St. George en ontdek het nieuwe Staten Island Museum of geniet van een prachtige voorstelling in het historische St. George Theatre. Het uitzicht van Lower Manhattan is priceless!
 • Bezoek Queens voor heerlijke Himalayaanse, Indiaanse of Latijns-Amerikaanse restaurants in Jackson Heights of ga naar Flushing voor een indrukwekkend schaalmodel van New York in het Queens Museum. Of bewonder prachtige kunst en skyline views vanaf het Socrates Sculpture Park in Long Island City.

Voor de echte shopper is de winterperiode een waar paradijs. Alle grote winkelcentra bieden fantastische aanbiedingen en kortingen, waaronder de CityPoint shops in Downtown Brooklyn, Brookfield Place, Westfield World Trade Center in Lower Manhattan, evenals iconische warenhuizen Macy’s, Bloomingdales, Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor en Century 21.

Central Park in Manhattan. Foto van Julienne Schaer

Central Park in Manhattan. Foto van Julienne Schaer

Non-stop New York City

Met de gloednieuwe Non-Stop NYC campagne krijgen reizigers korting op vrijwel al het goede wat New York te bieden heeft! Deze campagne bestaat uit:

 • NYC Restaurant Week (van 23 januari tot 10 februari) – de mooiste restaurants presenteren een 3-gangen menu voor een vriendelijke prijs. Zeer populair onder locals en toeristen.
 • NYC Broadway Week (2 voor 1 tickets van 17 januari tot 5 februari) – altijd al eens een echte Broadway show willen zien? Dan is dit jouw kans!
 • NYC Off-Broadway Week (2 voor 1 tickets van 27 februari tot 12 maart) – de wat kleinere Broadway shows geven in deze periode ongekende kortingen voor bezoekers.
 • NYC Attractions Week (17 januari tot 5 februari) – een nieuw onderdeel om ook de bekende attracties in de spotlight te zetten. In deze week krijgen bezoekers 2-voor-1 toegang bij tours, musea en theaters, onder andere bij het Museum of Modern Art – MoMA, One World Observatory en Big Bus Tours.
Foto van Joe Buglewicz

Foto van Joe Buglewicz

Slapen in the city that never sleeps

Met meer dan 113.000 hotelkamers verspreid over alle vijf de boroughs, hebben reizigers de keuze uit een groot aantal gezellige accommodaties voor tijdens de koude winternachten. De laagste kamerprijzen zijn meestal te vinden in januari en februari, nog een reden om New York juist in deze periode te bezoeken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.