Beleef een warme Kerst in Kopenhagen

Voor Denen is Julehygge het hoogtepunt van het jaar. Het is een belangrijk begrip bij onze Scandinavische buren en wil zoveel zeggen als knusse gezelligheid rond Kerstmis. Hand in hand dansen en zingen rond de kerstboom met échte kaarsen, zelfgemaakte kerstdecoraties, een spannend dessert en rood-witte harten. Het heeft allemaal te maken met Julehygge en de typisch Deense kersttradities.

Kopenhagen is een heerlijke stad voor liefhebbers van sfeervolle kerstmarkten. Zo is er een sprookjeskerstmarkt van Hans Christian Andersen en een kerstmarkt bij het pittoreske Nyhavn waar je kunt genieten van een heerlijke Gløgg, een soort glühwein of Deense poffertjes (aebleskiver). Ook in de ballrooms van kasteel Kronborg kun je je kersthart ophalen.

 

 

Tivoli, het sfeervolle familiepark in het centrum van Kopenhagen, opent al vanaf 15 november haar poorten voor de grootste kerstmarkt van de stad. Dit jaar met een Russisch tintje in de vorm van een kleurrijke versie van de Basiliuskathedraal in Moskou met een 21 meter hoge toren en gestreepte uivormige koepels. Eind december wordt het seizoen traditiegetrouw afgesloten met dagelijks grote vuurwerkshows.

Driedaagse vliegreis naar Kopenhagen

Zin om een van de mooiste steden van Scandinavië te bezoeken? Boek nu eenvoudig een driedaagse vliegreis naar Kopenhagen vanaf € 278 per persoon. Dit is inclusief retourvlucht Amsterdam, twee overnachtingen in First Hotel Mayfair**** en ontbijt. Dit sfeervolle boutiquehotel ligt in het hart van de stad en is onlangs volledig gerenoveerd. Reisperiode november en december 2018.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.