Ga op politiek avontuur deze herfstvakantie

In de herfstvakantie van 13 t/m 27 oktober zet ProDemos de deuren wagenwijd open voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Op verschillende dagen zijn er speciale kinderrondleidingen naar de Ridderzaal en donderdag 25 oktober is er Kinderrijk met als thema: Wij zijn de baas!

Als ik de baas zou zijn…

Altijd al minister willen zijn en het geld van Nederland willen uitgeven? Dat kan bij ProDemos! Tijdens de kinderrondleiding van ProDemos gaan kinderen op ontdekkingstocht naar het Binnenhof en de Ridderzaal met Het Koffertje vol bijzondere voorwerpen…

Waar leest de koning de troonrede voor? En hoe ziet zijn troon eruit? Onze enthousiaste gidsen leggen het allemaal uit. De kinderen mogen van alles vragen en kunnen muntjes verdienen, die ze later als échte ministers mogen uitgeven. Waar zou het geld naartoe gaan als zij de baas waren?

Na de herfstvakantie is er iedere woensdag- en zaterdagmiddag ook een kinderrondleiding.

 

 

Kinderrijk: Wij zijn de baas!

Zelf Kamervragen stellen aan een echt Kamerlid? Ieder Kinderrijk komt er een Kamerlid op bezoek om de vragen van de kinderen te beantwoorden. Dit keer kun je Michiel van Nispen (Tweede Kamerlid SP) en Tunahan Kuzu (Fractievoorzitter DENK) in onze Parlementszaal alle vragen stellen die je maar kunt bedenken. Bijvoorbeeld: Wat doet een Kamerlid? En hoe word je politicus?

Ook kun je een rondleiding krijgen door de Tweede Kamer en is er een muzikale theatervoorstelling over 100 jaar kiesrecht. Mocht je vroeger stemmen als vrouw? En als je arm was? Of bouw samen aan Democracity. Wat moet er in deze stad gebeuren? De meerderheid beslist! En er valt nog veel meer te zien, doen, knutselen en ontdekken in het Kinderrijk van ProDemos!

 

 

Praktische informatie

Prijs kinderrondleidingen: € 5,50 per persoon
Prijs Kinderrijk: € 7,00 per persoon

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

 

Comments are closed.