Bekijk de videoprojecties op Ridderzaal en Kurhaus tijdens The Hague HighLights

Wie aan Den Haag denkt, haalt zich gauw de iconische gebouwen van de residentie voor de geest. Van 8 november t/m 8 december staan het Kurhaus en de Ridderzaal vijftien avonden letterlijk in de spotlights. Met fascinerende videoprojecties komen de gebouwen tot leven. De interactieve pianoinstallatie Keys of Light geeft op Scheveningen klank en kleur aan de befaamde podiumgeschiedenis van het Kurhaus.

In het MuseumKwartier maak je in de speelse videoprojectie Old Masters, New Heroes, te zien op de Ridderzaal, een visuele tijdreis langs de hoekstenen en mijlpalen van onze democratie. The Hague HighLights is een reeks van lichtevenementen van Feest aan Zee in november en december.

Richard de Mos, wethouder Economie en Binnenstad: “We zetten de spotlights op het Kurhaus en de Ridderzaal. Den Haag is de stad aan zee én de stad waar de regering zetelt. De videoprojectie op de Ridderzaal is nu al extra programmering rond het Binnenhof dat vanaf 2020 wordt gerenoveerd.”

Keys of Light, interactieve pianoinstallatie

De interactieve pianoinstallatie Keys of Light, bekend van Light Festival Gent geeft op Scheveningen klank en kleur aan de befaamde geschiedenis van het Kurhaus als concertpodium. Getalenteerd pianist of beginnend muzikant? Kruip achter de vleugel en neem de regie over de animatie op het gebouw! Zolang er gespeeld wordt, worden er lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Eén pianotoets kan genoeg zijn voor een groots lichteffect. Steeds weer anders… je kunt er uren naar kijken! Deze installatie is gebouwd volgens de laatste lichttechnieken. Bijzondere gastpianisten zijn uiteraard uitgenodigd om een spectaculaire projectie te verzorgen. Dat geeft steeds weer andere voorstellingen.

 

 

Old Masters, New Heroes, videoprojectie op de Ridderzaal

Maak in het MuseumKwartier een visuele tijdreis langs de mijlpalen van onze democratie. De speelse videoprojectie Old Masters, New Heroes werpt nieuw licht op de geschiedenis van de residentie. Al 800 jaar is het Binnenhof het centrum van de macht, hart van de democratie en fundament van de vrijheid. Nergens ter wereld is een regeringscentrum acht eeuwen operationeel en is er zo’n sterke connectie met de monarchie, kunst en cultuur. Wie waren die graven van Holland, waarom kozen ze voor deze plek en werd Amsterdam niet het regeringscentrum? De gotische Ridderzaal, ooit het feestpaleis van de Graven van Holland, doet dienst als filmdoek. Maak met het hele gezin deze ontdekkingsreis. Een unieke kans, want het Binnenhof staat aan de vooravond van een grootschalige renovatie.

 

 

The Hague HighLights

Naast The Hague HighLights vinden er meerdere andere Light Events plaats in de stad, onder meer:

 • TINK Amazing Shop Windows The Hague staat dit jaar volledig in het teken van licht (8-25 dec)
 • Scheveningen Light Air Show (za 1 dec), voor het eerst in Nederland, een vliegende aerobic show met vuurwerk.
 • Scheveningen Light Walk (za 8 dec); een winterwonderwereld voor wandelaars met tientallen lichtkunstwerken.
 • VONK18, Madurodam zet van do 27 t/m zo 30 dec Nederland in een ander licht met een spectaculaire lichtshow van kleine en grote momenten van 2018. Een inspirerende start van 2019.
 •  

  De eerste editie van The Hague HighLights is een initiatief van Feest aan Zee, MuseumKwartier en Renovatie Binnenhof en wordt georganiseerd door het creatieve organisatiebureau Lustr en Mr.Beam, een kunstenaarscollectief dat ruimtelijke projecties en animatie voorstellingen ontwerpt. Bij slecht weer kan dit evenement geannuleerd worden.

  Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag Scheveningen

  In 1818 bouwde Jacob Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt Den Haag haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. De badplaats staat in de spotlights en de hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.