StapAf krijgt eenmalig een editie voor mensen met een beperking

Zestigduizend abonnees weten het al: het magazine StapAf nodigt uit tot fietsen en wandelen in Oost-Vlaanderen. Maar niet iedereen is gebaat bij de tips, want niet alles is voor iedereen even toegankelijk. Daarom verschijnt binnenkort een extra editie van StapAf. En die krijgt een Plus. StapAf+ ziet er net zo uit als de gewone StapAf, maar spitst zich voor de volle 100% toe op toegankelijkheid, voor personen met een beperking. Gratis, uiteraard!

Toerisme Oost-Vlaanderen bracht in het verleden al fiets- en wandelroutes ‘met een plus’ naar buiten, maar
nooit eerder gekoppeld aan het huismerk StapAf. “Het bijzondere aan StapAf is dat het behalve routes ook
mensen, evenementen en horeca prominent in beeld brengt”, zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme OostVlaanderen Eddy Couckuyt. “De populariteit van StapAf toont aan dat deze formule werkt. Dus waarom niet
hetzelfde doen, op maat voor personen met een beperking?”

 

 

“We spelen onze toeristische troeven op dezelfde manier uit als voor personen zonder beperking, maar dragen er wel extra zorg voor dat hinderpalen worden geëlimineerd, of op zijn minst gesignaleerd.”

Dat ook mensen met een beperking van een uitdaging houden, bewees de Nederlandse blogster Eelke
Kelderman, die voor de hoofdreportage van het magazine op pad werd gestuurd voor het uittesten van de fietsroute rond de Gavers, nabij Geraardsbergen. Zij beklom nadien ook de legendarischeMuur, in haar elektrische rolstoel, omdat ze dat graag wou proberen – tegen alle advies in – en omdat ze ondanks haar beperking ook graag grenzen verlegt. Dove en blinde personen komen eveneens aan bod in StapAf+. En voor de gelegenheid wordt Oost-Vlaanderen ook met de auto ontdekt, langs routes in het Waasland, Scheldeland en de Vlaamse Ardennen.

StapAf+ verschijnt in een oplage van 15.000 exemplaren en wordt gratis verdeeld naar tal van organisaties die zich inzetten voor personen met een beperking, de Oost-Vlaamse diensten voor toerisme en de provinciale domeinen. “Dit magazine komt niet bij onze gewone StapAf-abonnees terecht”, besluit Couckuyt.

 

 

“We richten ons exclusief op onze doelgroep, maar die is uiteraard heel gevarieerd. Organisaties of individuen die graag een of meerdere exemplaren ontvangen, en die door ons werden vergeten, kunnen ons uiteraard contacteren.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.