Bijzondere uitstapjes voor toeristen in de Franse Ardennen

Op zoek naar een vakantiebestemming waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen zonder het geraas van auto’s in de buurt? Waar je je fiets- of wandelvakantie kunt opluisteren met een dagje kanoën, paardrijden of op stap gaan in een huifkar? Waar je al wandelend de cultuur en historie opsnuift in enkele historische steden en waar je ’s avonds geniet van een stevig maal in een herberg? Je vindt deze mogelijkheden in een regio op zo’n 3½ tot 4 uur rijden vanaf Nederland: de Franse Ardennen.

Liefhebbers van een actieve vakantie die meer willen dan alleen maar wandelen of fietsen, komen ook aan hun trekken: hieronder een bloemlezing aan aparte activiteiten. Nadere info op http://nl.ardennes.com.

Wandelen met een ezel

Leuk voor gezinnen met kinderen: tijdens je vakantie een paar uurtjes of een dag op stap met een ezel. Men kan kiezen uit verschillende ezeltochten van 1½ uur tot een dag. Uiteraard kan men ook meerdere dagen op pad met een ezel met of zonder een gids. De ezel kan niet alleen de bagage vervoeren maar ook kinderen als die moe beginnen te worden van het wandelen. Locatie van Un Âne en Ardennes is Vaux-Villaine. Je kunt ook overnachten in chalet La Cab’Âne aan de rand van een bos bij een rivier, geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. www.un-ane-en-ardennes.com

 

 

Nostalgische treinrit

Leuk voor het hele gezin: een prachtige treinrit door het gevarieerde landschap van de Franse Ardennen tussen Aisne, Marne en Meuse. De oude ‘Picasso’ trein kronkelt langs een 40 km lange route tussen Attigny, Vouziers en Challerange. De trein rijdt iedere zondag van begin juli tot eind augustus. Nadere info op www.cftva62.com

 

 

Huur een Vespa scooter

Hoe leuk is dit: op een Vespa scooter toeren door het mooie plaatsje Givet en de omgeving. Het plaatsje ligt naast de Maas en pal aan de grens met België. Huur kan per uur, 2 uur, 4 uur of een hele dag. Je trekt je eigen plan of boekt ook een gids. Iedere vrijdagavond organiseren ze een ‘Givet bij avondlicht’ tocht, aanvang 20.00 uur. De Vespa winkel vind je aan 4 Quai André Betrand in Givet. www.vespaloisirs.fr

Lopen over water zonder nat te worden

Het plein in de stad Charleville-Mézières wordt tot een van de mooiste in heel Frankrijk gerekend. Charles de Gonzague – die opdracht gaf tot de bouw tussen 1611 en 1627 – had nooit kunnen bevroeden dat zijn meesterwerk vandaag de dag in de zomermaanden omgebouwd wordt tot een heus strand, dit jaar van 21 juli – 19 augustus. 565 ton strandzand wordt aangevoerd om een strand van 1360 m² te maken. Strandstoelen, beachvolleybal, badminton, tafeltennis, jeu de boules, zumba lessen, niets wordt aan het toeval overgelaten om bezoekers te vermaken. Leuk voor kinderen: kruip in een ‘aquabubbel’ – een plastic waterbal – en loop over zwembadwater. www.charleville-mezieres.fr

Tandemparachutespong

De Franse Ardennen vanaf kikvorsperspectief verkennen kan bijvoorbeeld al kanoënd over een van de vele rivieren maar voor een spectaculaire bird’s eye view doe je in Belval een parachutesprong, je kunt vanuit verschillende locaties parapenten waaronder Joigny, Laifour, Montherme en Fumay. Een rondvlucht met een klein vliegtuigje vanaf de luchthaven van Belval kan al vanaf 40 euro. http://www.sauter-en-parachute.net/saut/saut-charleville-meziere.html

Vliegen zonder vleugels

Attractiepark Terraltitude beschikt over verschillende parcours met hangbruggen door boomtoppen. Ze verschillen in moeilijkheidsgraad van blauw tot super zwart. Het gele parcours is speciaal aangelegd voor kinderen van 6 – 11 jaar. Voor durfals is er een bungeejumptoren, laat je als een katapult omhoog schieten. De echte waaghalzen gaan naar Fantasticâble .- vliegen zonder vleugels. Je wordt in een speciale tuig vastgemaakt waarna je hangend aan een kabel met een topsnelheid van meer dan 100 km per uur over een afstand van zo’n 1200 meter naar beneden raast. Geschikt voor iedereen met een gewicht tussen 35 en 120 kilo. Het park ligt in Fumay in het noorden van de Franse Ardennen nabij de Belgische grens. Het is geopend tot 30 september. www.terraltitude.com

Een duivelse legende na een zware klim

Je moet er even voor klimmen maar dan vind je op een hoogte van 400 meter een bijzondere attractie: de rotsformatie van Roc de la Tour in de buurt van Monthermé. De legende wil dat een edelman – verliefd op een schone dame – een deal met een duivel sluit. In ruil voor zijn ziel belooft de duivel in een nacht een mooi kasteel te bouwen zodat de edelman zijn geliefde kan imponeren, maar bij het vroege kraaien van een haan is het kasteel nog niet af en de duivel is zo kwaad dat hij het kasteel verwoest.

Bereikbaarheid

De Franse Ardennen zijn per auto goed bereikbaar via Brussel of Maastricht. Ook de treinverbinding vanuit Nederland en België is goed. Met de Thalys via Brussel naar Paris-Nord en dan in 90 minuten met de snelle TGV Est naar Charleville-Mézières. Fietsen mogen mee indien deze in een speciale fietshoes zitten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.