Beleef het Ardemus Saxofoon Kwartet in het Koetshuis van Landgoed Keukenhof

In de serie klassieke concerten in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt op dinsdag 16 oktober aanstaande het Ardemus Saxofoon Kwartet op. Het kwartet speelt arrangementen voor 4 saxofoons.

Op het zeer gevarieerde programma staat muziek van onder andere Händel (delen uit ‘Water Music’), Pärt, Debussy, Gershwin en Piazzolla. Het Ardemus Saxofoon Kwartet werd opgericht in 2014 door vier studenten van het Amsterdams Conservatorium en werd gesmeed door hun vurige passie voor kamermuziek. Ardemus (Lat.) betekent ‘wij branden’.

Het kwartet bestaat uit Lisa Wyss (sopraansaxofoon), Lovro Mercep (altsaxofoon), Jenita Veurink (tenorsaxofoon) en Yo-yo Su (baritonsaxofoon). Sinds de oprichting heeft het Ardemus Kwartet diverse prijzen gewonnen bij nationale en internationale concoursen, waaronder het Boris Papandopulo Concours in Zagreb (2015) en het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2016).

 

 

Het kwartet was al te gast op veel festivals, waaronder het Holland Festival en het Festival Next Generation Bad Ragaz. Ook speelden ze in toonaangevende concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Lisinski Hall in Zagreb, Izumi Hall in Osaka en het Konzerthaus in Berlijn. Vorig seizoen was het kwartet finalist in de Dutch Classical Talent Award Competition.

 

 

Om hun muzikale ideeën verder te verfijnen, studeert het Ardemus Kwartet dit jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie (NSKA) bij Marc Danel (Quatuor Danel). Het kwartet volgt ook lessen bij Sven Arne Tepl en Arno Bornkamp, beiden docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.