De eerste bloembollen zijn geplant voor Flower Power in Keukenhof

Op donderdag 4 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Flower Power, de kracht van bloemen. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.

Keukenhof staat in 2019 in het teken van Flower Power, de kracht van bloemen. Bloemen inspireren mensen. In Keukenhof verbinden de bloemen mensen uit de hele wereld, die samen genieten van tulpen, geuren en kleuren. Holland is wereldberoemd om die prachtige bloembollenvelden en alle soorten bloemen die er gekweekt worden. Met felle kleuren, hippies, peace&music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren ’70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren.

 

Lees ook dit artikel: Dahlia’s op Landgoed Keukenhof

 

Keukenhof heeft in 2019 weer een prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant. Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2. Er zijn 50.000 bloembollen gebruikt: tulp, muscari en crocus.

 

 

Plant nu de lente!

Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen presenteren zich op de Bloembollenmarkt in Keukenhof. Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten voor een bloeiende lente kan voor unieke bolgewassen terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, wordt aangeboden door de kwekers. Uit eerste hand ontvangen bezoekers informatie over het planten en het verzorgen van de verschillende soorten bollen. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties.

De Bloembollenmarkt is geopend op 5 en 6 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis.Keukenhof is in 2019 geopend van 21 maart t/m 19 mei.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.