Bewonder originele objecten uit de tijd van Napoleon

Het komt niet vaak voor dat stukken uit de collectie van de Koninklijke familie Den Haag verlaten, maar de komende maanden zijn er een aantal te bewonderen bij Kasteel Hoensbroek. Zo zijn er de originele landkaarten van Napoleon die hij gebruikte tijdens de Slag bij Waterloo. De slag wordt gezien als mijlpaal in de geschiedenis van ons koninkrijk. De onbesuisde held Prins Willem I vocht mee op het slagveld.

Zijn pelsjasje hangt nu in Kasteel Hoensbroek samen met de eresabel die hij in 1813 als blijk van dank van de Engelsen kreeg. Deze bijzondere stukken – en nog veel meer – zijn onderdeel van ‘LIMBURG, ONBEGRENSD?’: twee tentoonstellingen over het ontstaan van Limburg en de Limburgse identiteit. Nog te zien tot en met 13 januari 2019.

Thuis in Limburg?

Is die bewogen geschiedenis van invloed geweest op de Limburgse cultuur? En zo ja, hoe dan? De tentoonstelling DNA van Limburg prikkelt de bezoeker om op interactieve wijze na te denken over de betekenis van Limburger zijn. Wie ben ik, wat maakt mij tot mij? Wat bindt ons en wat hebben we nodig om ons ergens thuis te voelen? Deze tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Vredeseducatie en was eerder te zien in het Limburgs Museum in Venlo.

 

 

Educatie en groepsbezoeken

Speciaal voor mbo-studenten, inburgeraars en nieuwkomers die NT2-taalcurssen volgen is er voor DNA van Limburg een educatief pakket samengesteld, ontwikkelt door het Limburgs Museum in samenwerking met Stichting Vredeseducatie.

 

 

Het is een interactieve, zelfsturende werkvorm waarbij leerlingen in tweetallen een educatieve route volgen met opdrachten en vragen. Ook zijn er groepsbezoeken mogelijk onder leiding van een gids.

Bezoek inbegrepen in regulier ticket

De entree voor beide tentoonstellingen is inbegrepen in een regulier ticket. Dat betekent dat tot en met 13 januari bezoekers niet alleen beide tentoonstellingen kunnen bezoeken maar ook een van de mooiste kastelen van Europa. Eventueel uitgebreid met een spannende kasteeltocht. Een bezoek is overigens ook interessant voor niet-Limburgers. Speciaal voor gezinnen heeft Kasteel Hoensbroek een voordelig familieticket.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.