Fiets mee in Innsbruck langs deze 4 prachtige fietsbestemmingen

Het WK Wielrennen in Innsbruck was een groot succes. Van 23 tot en met 30 september stond de Hoofdstad van de Alpen in het teken van kuitenbijters én Nederlandse medaillewinnaars: Anna van der Breggen ging er vandoor met de wereldtitel (en zilver – tijdrijden) en Rozemarijn Ammerlaan (18!) werd wereldkampioen bij de junioren (individuele tijdrijden), maar ook Annemieke van Vleuten (goud – tijdrijden), Ellen van Dijk (brons – tijdrijden) en Tom Dumoulin (zilver – tijdrijden) zorgden voor mooie podiumplaatsen.

Naast sportieve hoogtepunten zat het WK parcours vol met lokale highlights. Innsbruck daagt vakantiegangers uit om tijdens een stedentrip in de ‘voetsporten’ van de wielerprofs te treden en de volgende must-sees te ontdekken:

1. Fietsen en eten: de Genussradweg

Meer dan 200 miljoen kijkers wereldwijd hebben op tv gezien hoe de renners op 23 september vanuit het Ötztal door de prachtige Tiroler bergen richting Innsbruck koersten. Op deze route kwamen ze onder meer langs de Genussradweg, een culinaire beleving tussen Silz en Inzing waarbij fietsers kennismaken met de lokale, culinaire specialiteiten uit Innsbruck en omgeving. Voor de wielerprofs helaas geen optie om af te stappen, maar voor vakantiegangers een must-do tijdens een stedentrip naar de Hoofdstad van de Alpen.

 

 

2. De gouden Hofburg

Op 25 september kleurde het gehele WK-damespodium oranje: zowel Annemieke van Vleuten (goud) als Anna van der Breggen (zilver) en Ellen van Dijk (brons) vielen in de prijzen bij de vrouwen tijdrit. De zomerse hoogtestage in Innsbruck lijkt voor alle drie de rensters in het voordeel te zijn geweest. Met als absolute kers op de taart de gouden WK-medaille van Anna van der Breggen. Met haar finish bij de Hofburg heeft Van der Breggen de historische bezienswaardigheid een gouden randje gegeven. Haar bijzondere zege maakt dit tot een absolute must-see tijdens een stedentrip naar Innsbruck.

3. Lopen naar de hel

Ook de beelden van de beruchte ‘Höttinger Höll’ zijn de hele wereld over gegaan. 764 mediapartners uit 37 landen hebben verslag gedaan van dit steilste stuk van het WK: de zegerit van WK winnaar Alejandro Valverde staat bij vele liefhebbers nog op het netvlies. Fietsen naar de zogenaamde ‘Innsbrucker Helweg’ is voor recreatieve fietsers een behoorlijke uitdaging maar een wandeling naar de lokale kuitenbijter is evenzo spectaculair. Prachtige uitzichten gegarandeerd.

 

 

4. Moutainbiken op de Aldranser Alm

Aldrans vormde een van de fanzones tijdens het wielerspektakel in Innsbruck. Duizenden fans waarvan vele gehuld in oranje stonden uitgelaten aan de kant van het parcours tijdens de dames- en herenelite op 29 en 30 september. Voor sportieve vakantiegangers is de Aldranser Alm dé plek voor een (middelzware) mountainbiketocht door het bergachtige landschap. Fanatiekelingen of e-mountainbikers kunnen hun tour ook beginnen in het centrum van stad en bijvoorbeeld via de Lanser See naar de Aldrans rijden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.